Voteaza pentru participarea tinerilor la alegeri

La data de 19 aprilie 2007 Asociatia Obsteasca Consiliul Municipal al Copiilor si Tineretului din or. Hincesti, in cadrul proiectului "Invata sa te implici" finantat de Ambasada SUA, a dat start primei ture de seminare pentru pregatirea tinerilor formatori in domeniul drepturilor omului, a democratiei, si dezvoltarea capacitatilor de lideri.

Initial, proiectul prevedea selectarea a 12 tineri din institutiile de invatamint locale cu sustinerea conducerii din scoli. Insa pe parcursul selectarii au fost depistati 16 tineri doritori, ceea ce ne-a bucurat mult. Scopul acestei activitati a fost informarea, dezvoltarea cunostintelor tinerilor de varsta 18- 24 ani despre sistemul de votare si legislatia electorala curenta.

Desi majoritatea tinerilor nu constientizeaza importanta participarii la alegerile de orice nivel, nu cunosc elementarele reguli si proceduri ale scrutinului, nu se orienteaza in verva politica preelectorala a numeroaselor partide ne-a bucurat mult setea lor de a cunoaste si entuzeasmul cu care au participat la seminare. Acestea au durat 6 zile, iar tinerii formatori au constientizat importanta participarii la alegerile locale din 3 iunie 2007, au fost un sir de intrebari si concluzii pe marginea acestei teme.