Avertizare
  • JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 6095

Mircea cel Voluntar



Un tip liniştit şi glumeţ în acelaşi timp. Dinamic, şi dornic să afle mereu lucruri noi . Pasionat de Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, acolo unde îşi face studiile în anul II, Mircea Mitrofan   încearcă mereu să îşi adauge în CV-ul său diverse activităţi, participări şi realizări. Una din ele fiind activismul civic.

DSCI1360

După cum menţionează chiar el, „patima” pentru voluntariat a luat-o fiind elev în clasa a IX-a , cînd a devenit responsabil de ziarul AO „Aleea”. În cadrul acestei organizaţii a învăţat cum se realizează un proiect, cum se face advocacy etc.

Sosit la studii în capitală, Mircea a profitat de multitudinea de şanse, oportunităţi şi proiecte pe care le-a aflat: corespondent la revista „Natura”, membru în cadru Centrului Tînărului Jurnalist din Moldova, voluntar la SPFM şi CNTM.

„În cadrul CTJM am învățat cum se scrie un material jurnalistic corect, m-a impresionat spiritul de echipă şi mi s-a conturat spiritul de responsabilitate. În acelaşi timp participam la diferite training-uri, conferințe, seminare, cluburi de presă, ateliere tematice etc. Întotdeauna mă ghidam după motto-ul: Cu cît mai multe responsabilități am cu atît îmi reuşeşte” menţionează Mircea.

CNTM i-a oferit posibilitatea să participe la o serie de ateliere tematice pe diverse subiecte (Votul la 16 ani, Lobby şi advocacy în domeniul tineret” , “Responsabilitatea socială a companiilor în promovarea activităților de tineret” etc.) În octombrie-noiembrie 2010 a participat ca voluntar la campania de mobilizare non-partizană a tinerilor la vot , organizată de Institutul Național Democratic (NDI) din SUA, Reprezentanţa în Moldova. Participînd la un seminar de formare de educatori de la egal la egal în domeniul Sănătății și Drepturilor Sexual-Reproductve, organizat de SPFM, a devenit voluntar şi în această organizație. “Ambiția de a cunoaşte tot ce este inedit pentru mine, m-a facut să alerg făcînd voluntariat. Activismul mă face rezistent. Voluntariatul mă modelează, îmi dezvoltă abilităţile şi trec uşor peste impedimentele din viața de zi cu zi”. Acum este voluntar la Campania socialăl “Tu votezi”, organizată de NDI. “Voluntariatul m-a transformat în omul fără weekend-uri și asta mă înarmează cu energie pozitivă. De ce? Pentru că sunt în preajma unor oameni de la care pot învăța uimitor de mult. Eu mă identific cu voluntariatul prin faptul că nu pot sta locului…mă cheamă activitățile, oamenii interesanți și distracția.”  Nu îşi imaginează viaţa fără spiritul civic, de aceea e mereu în căutare de multe  activităţi de unde poate învăţa şi în acelaşi timp să pună în aplicare cele aflate.

 Iuliana Mămăligă