Pas cu pas spre libertatea de exprimare



Într-o societate democratică mass-media reprezintă a patra putere în stat.  Din acest motiv, este important de a contribui la educarea tinerilor în spiritul cetăţeniei active şi reprezentării intereselor comunităţii locale prin intermediul surselor media.

În acest sens, Grupul de iniţiativă din Grigoriopol “Centrul de Dezvoltare pentru Tineri” (CDT) în parteneriat cu Grupul de Iniţiativă “ALT-Probitas”, oraşul Bender  au organizat în perioada lunii ianuarie 2011, un atelier cu tematica ”Jurnalismul cetăţenesc. Pas cu pas ”.

Tinerii au lucrat în grupe a cîte 2 persoane, avînd drept sarcină prezentarea unui produs final - material informativ / articol la subiectul ales anterior. Temele selectate de participanţi au fost: Stop Violenţa; Stereotipuri - imagini false; Dependenţa de internet; Hand-made; Planificarea timpului etc.

Evenimentul a fost organizat în oraşul Chişinău, cu participarea tinerilor liceeni din regiunea Transnistreana. Produsul final al proiectului reprezintă a treia ediţie a revistei pentru tineri – “Vocea Cartierului Nistrean”, aparuta la sfirsitul lunii martie 2011.

Proiectul a fost realizat graţie suportului financiar oferit de către National Endowment for Democracy prin intermediul Asociaţiei “Promo-LEX” în cadrul proiectului “Consolidarea societăţii civile în regiunea Transnistreană”.


Aliona Puga, Victoria Arion

Centrul de Dezvoltare pentru Tineri

or. Grigoriopol

Articol adaugat de: Aliona Puga