Clubul Politic al Femeilor 50/50 încurajează femeile să participe la alegerile locale



Clubul Politic al Femeilor 50/50 anunţă lansarea Campaniei Naţionale „Femeile Pot Reuşi – Candidează! Fii tu schimbarea!”. Campania se desfăşoară în perioada 10 aprilie – 5 mai, sub forma unor mese rotunde în toate raioanele ţării, cu participarea femeilor viitoare candidate la alegerile locale 2011, precum şi a liderilor raionali de partide politice, femeilor lideri ai organizaţiilor raionale de femei ale partidelor politice, lideri de ONG-uri locale, mass media, transmite Info-Prim Neo cu referire la un comunicat de presă al Clubului. 


Campania are menirea de a încuraja femeile pentru a se implica în alegerile locale. Mesajul Campaniei este: „Femeile au decis să se implice în rezolvarea problemelor comunităţii, aceasta neînsemnând că ele au renunţat la şorţ, adică să rămână în continuare şi gospodine. De obicei, femeile sunt acuzate că, implicându-se în viaţa politică, uită de familie, de copii. Nu este aşa. Femeile ştiu şi pot concilia viaţa de familie cu cea politică". 

Campania se desfăşoară în cadrul proiectului „Femeile Pot Reuşi – Participarea Echilibrată la Luarea Deciziilor”, susţinut de către Norwegian People’s Aid şi United Nations Democracy Fund. Clubul Politic al Femeilor 50/50 implementează Proiectul „Femeile Pot Reuşi” începând cu anul 2002. Obiectivul general este încurajarea femeilor să participe la procesul de luare a deciziilor de toate nivelurile, sporirea numărului de femei active în viaţa publică şi politică şi cultivarea ambiţiei la femei de a candida la alegeri, precum şi consolidarea capacităţilor, cunoştinţelor şi solidarităţii femeilor în scopul includerii problematicii de gen în agendele consiliilor locale/raionale şi în agendele partidelor politice.

sursa: www.info-prim.md