Lansarea Biroului Comun de Informații si Servicii Telenești



Miercuri, 16 martie 2011, Consiliul Raional Telenești, în cooperare cu UN Women si actori sociali non-guvernamentali locali a organizat lansarea Biroului Comun de Informații și Servicii (BCIS).

Scopul BCIS Telenești este de a îmbunătăţi accesul la informaţii şi servicii de calitate în domeniile care contribuie la abilitarea economică a cetațenilor din comunităţile rurale.

Biroul reuneşte prestatori de servicii din sectorul public, privat şi societatea civilă sub egida Administraţiei Raionale pentru a furniza informaţii şi a presta servicii în domenii precum: angajarea în câmpul muncii, protecţia socială, agricultură, cadastru, iniţierea şi dezvoltarea afacerilor.  

BCIS Telenești, selectat în calitate de raion pilot din cele patru pentru implementarea activităţilor programului UN Women la nivel local, a devenit operaţional din 19 ianuarie 2011. 

Biroul este disponibil pentru toate categoriile de populație, în fiecare zi de miercuri între orele 09:00-12:00, în clădirea Consiliului Raional Telenești. Prima vizită mobilă a BCIS este planificată pentru data de 23 martie în comuna Pistruieni.

Biroul a fost deschis în cadrul Programului UN Women „Abilitarea economică a femeilor prin creşterea oportunităţilor de angajare în câmpul muncii în R. Moldova”, implementat în comun cu Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei şi Ministerul Economiei cu suportul financiar al Guvernului Suediei.

Durata implementării proiectului este 2010-2013 și activitățile se vor desfășura la nivel local și național. Pînă la sfârșitul implementării planificate a programului activitățile vor fi desfășurate în aproximativ 28 raioane, cu activităţi iniţiate în anul 2010 în Telenești, Sângerei, Nisporeni și Cantemir.

 

Pentru mai multă informaţie despre eveniment, puteţi contacta pe Dl Lilian Danilov, Consiliul Raional Telenesti, tel. + (373) 258 22355; 069364073; e-mail: bcis@telenesti.md, www.telenesti.md