MEMBRU AL UNEI ORGANIZATII MOLDOVENE PICHETEAZA MISIUNI DIPLOMATICE STRAINE ACREDITATE IN VARSOVIA



20071011_brega.jpgNemultumit de reprimarea protestelor in Chisinau, fondatorul Asociatiei €žHyde Park" din Chisinau, Oleg Brega, protesteaza la ambasadele din Varsovia. Miercuri, protestatarul a pichetat, timp de o ora, Ambasada R. Moldova in Polonia, reclamand incalcarile sistematice ale drepturilor sale si ale asociatiei pe care o reprezinta, transmite DECA-press.

€žProtestele au fost autorizate de Primaria Varsoviei fara dificultati. Politistii nu m-au agresat, doar mi-au cerut sa ma identific si sa le traduc textele scrise pe lozinci - €žMi-e frica sa revin acasa!", €žMi-e rusine sa spun de unde vin!", €žOpriti violarea drepturilor omului!". In timpul protestului la Ambasada Moldovei din Varsovia consulul moldovean Adrian Popescu si consilierul Gabriela Moraru mi-au cerut o declaratie privitor la protest", a spus Oleg Brega pentru DECA-press.

Duminica, Oleg Brega a protestat la Ambasada Federatiei Ruse la Varsovia impotriva violarii drepturilor omului pe teritoriul statului rus. €žAm organizat acest protest de ziua lui Vladimir Putin pentru ca sunt solidar cu rusii, iar influenta si armata lor este aproape de noi si ma deranjeaza", precizeaza hydeparkistul.

Maine, Oleg Brega intentioneaza sa protesteze si in preajma Ambasadei Romaniei in statul polon impotriva faptului ca nu primeste viza pentru a merge peste Prut la studii si impotriva faptului ca nu i se prelungeste termenul de valabilitate a pasaportului romanesc.

Oleg Brega beneficiaza de o bursa de cercetare a Ministerului Afacerilor Externe al Poloniei, gratie careia studiaza la Varsovia relatia dintre stat si sectorul asociativ.

Sursa: DECA-press