Comunicat de presă: Ediţii speciale ale Buletinului CRDT



Asociaţia Promo-LEX, organizaţie non guvernamentală şi apolitică, care are drept scop promovarea democraţiei şi a drepturilor omului salută eforturile şi rezultatele înregistrate de către autorităţile constituţionale de la Chişinău în vederea eliberării primarului de Corjova şi a consilierului local, Valeriu Mitul si respectiv Iurie Coţofan.

Eliberarea celor doi, vine sa confirme faptul că drepturile şi libertăţile omului în regiune trebuie şi pot fi apărate de către structurile constituţionale. Deşi rămâne un deziderat încă greu de realizat, atunci când autorităţile constituţionale depun eforturi consistente, victimele regimului ilegal de la Tiraspol pot beneficia de garanţiile oferite de legislaţia naţională şi documentele internaţionale la care Republica Moldova este parte. În acest context, este foarte important ca acţiunile autorităţilor constituţionale sa nu se limiteze la declaraţii şi apeluri.

În aceste circumstanţe, Asociaţia Promo-LEX reaminteşte Guvernului R. Moldova despre soarta altor numeroase cazuri similare de abuz, răpiri şi sechestrări de persoane care au loc în regiunea transnistreană, situaţii care rămân nesoluţionate. Promo-LEX solicită repetat autorităţilor constituţionale să depună eforturi în vederea eliberării celor 2 ostatici politici Ernest Vardanean şi Ilie Cazac.

Asociaţia Promo-LEX a elaborat 2 ediţii speciale ale buletinului Centrului de Resurse şi Dezvoltare pentru regiunea transnistreană, pe care le puteţi studia aici:

Ernest Vardanean

Romana http://www.promolex.md/upload/ebulletin/ro/nr.38_1292850373ro_.pdf

Engleza http://www.promolex.md/upload/ebulletin/en/nr.38_1292850409en_.pdf

Rusa http://www.promolex.md/upload/ebulletin/ru/nr.38_1293108693ru_.pdf

Ilie Cazac

Romana http://www.promolex.md/upload/ebulletin/ro/nr41_1300097620ro_.pdf

Engleza http://www.promolex.md/upload/ebulletin/en/nr41_1300097705en_.pdf

Rusa http://www.promolex.md/upload/ebulletin/ru/nr41_1300097770ru_.pdf