Stabilirea unor tradiţii noi la Cahul



_070

Astăzi 21 februarie, în incinta Liceului Teoretic „Petru Rumeanţev” din oraşul Cahul a avut loc un eveniment. Echipa de dezbateri preuniversitare a ţinut o şedinţă deschisă în faţa profesorilor şi a colegilor din liceu. Tema propusă spre dezbatere a fost una dificilă şi actuală - „Familia este o instituţie depăşită”.

Echipele sau pregătit intens şi cu emoţii duble sau avântat în „luptă” pentru a demonstra că anume poziţia lor este una corectă. Şi în final a ieşit echipa ce infirmat această moţiune, e îmbucurător faptul că generaţia tânără are suficiente argumente în apărarea valorilor societăţii noastre şi anume a Familiei.

Mai sus pomeneam de emoţii duble deoarece şedinţa clubului a fost petrecută în exclusivitate în limba Română (LT „P.Rumeanţev” fiind un liceu rus).

E plăcut de menţionat că arbitrii au fost liceenii ce au beneficiat de instruire în cadrul proiectului „Media Lab (stage one)” prin intermediul Programului de Granturi finanţat de Ambasada Statelor Unite ale Americii şi implementat de Asociaţia Obştească „Pro Art” din oraşul Cahul.

Ar fi cazul să reamintim că în ziua de 22 martie 2010, în sala pentru festivităţi a Universităţii de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu" din Cahul a fost dat start primului campionat de dezbateri televizate între echipele liceelor din oraşul Cahul. În proiect a fost antrenate 10 licee din raionul Cahul.

Ne bucurăm de faptul că beneficiarii proiectului diseminează informaţia obţinută în rândul semenilor şi sperăm că aceste şedinţe a cluburilor de dezbateri preuniversitare vor deveni tradiţionale.

 

DANILCEAC OLEG

Coordonator proiect „Media Lab (stage one)”