Clubul de Discuţii Economice ASEM a revenit la formula de “casă de familie”



cde_3

Simbătă, 12 februarie  a avut loc prima reuniune din 2011 a echipei nou formate a Clubului de Discutii Economice ASEM. La prima şedinţă au participat noii membri ai ,,familiei CDE’, mai mult de 30 de persoane, tineri din mediul universitar cu viziune diferită,  selectaţi pentru inițiativă și scop și nu pentru experiența deja acumulată . Participanţii la şedinţa clubului au comunicat într-o atmosferă neformală şi degajată.

În calitatea sa de coordonator al clubului, Anastasia Ionaş, a făcut o succintă prezentare a ideii lansării Clubului de Discutii Economice , spunând despre conceptul, scopul si formatul sedintelor, evidentiind, pe de o parte oportunitatile CDE, iar, pe de alta parte, ,,regulile de joc’’ –adica drepturile si obligatiile membrilor CDE.

În acelaşi timp,  s-a menţionat ca o componentă impouvantă în activitatea clubului va fi in continuare invitarea diferitor oaspeţi de onoare şi invitaţi speciali, experți economici, personalități cu realizări, care deja au obținut merite considerabile și de la care avem ce învăța. Totodată, clubul va avea şi prezentări tematice dedicate studiului fenomenelor economice si proceselor social-economice din Republica Moldova.

În final, coordonatorii CDE ASEM au  încurajat comunicarea între participanţii clubului, care in urma stabilirii de contacte individuale ar putea deriva în dezvoltarea de proiecte de colaborare individuale sau de grup, iar participanţii la şedinţă  şi-au manifestat satisfacţia privind ideea lansării clubului si continuarii activitatii lui ca spatiu de  socializare prin dialogul economic .

Ne bucurăm faptul că tot mai multi tineri manifesta interes pentru proiectul in cauza si tinem sa-i multumim domnului Grigore Belostecinic pentru receptivitate și suport acordat la crearea Clubului de Discuții Economice ASEM și desfășurarea in continuare a sesiunilor acestuia. Promitem să avem  realizări frumoase și în noul an!

 

Pentru întrebări, contactaţi-ne la adresa clubeconomic@gmail.com

Blogul nostru: http://clubeconomic.wordpress.com/

* Clubul de Discuţii Economice ASEM este un proiect implementat de Centrul Naţional pentru Susţinerea Iniţiativelor Europene în Moldova fiind destinat tinerilor interesaţi de a explora economia Moldovei prin interacţiunea cu personalităţi din spectrul economic al ţării.

 

Alina MORGOCI 


Responsabil Departament Redacţie şi PR 
Club de Discuţii Economice ASEM