Pe 16 aprilie se face curăţenie în toată ţara



  Pe 16 aprilie locuitorii Republicii Moldova sunt chemaţi să participe la o acţiune în masă de colectare a deşeurilor cu genericul: „Hai, Moldova!”. Daniela Cibotari, membru al grupului de iniţiativă, a declarat, miercuri, la conferinţa de presă de lansare a proiectului că nu este vorba de o acţiune exclusivă a unui ONG sau a unei persoane, ci este „ o iniţiativă comună pentru ţară”, transmite Info-Prim Neo.

Iniţial vor fi elaborate hărţi on-line a gunoiştilor neautorizate, după care, într-o singură zi, sâmbătă, 16 aprilie, cetăţenii vor fi chemaţi să se implice în acţiunea de colectare a deşeurilor. În calitate de voluntar poate participa oricine: autorităţile locale, companii private, organizaţii nonguvernamentale, mass-media, persoane publice şi nemijlocit simplii cetăţeni, a subliniat Daniela Cibotari.

Viceministrul mediului, Rodion Bajureanu, consideră că proiectul „Hai, Moldova” este unul ambiţios. Oficialul a mulţumit grupului de iniţiativă pentru curaj. De asemenea, a menţionat că Ministerul Mediului se solidarizează cu eforturile grupului de iniţiativă.

Până în prezent s-au implicat în acţiune 21 de ONG-uri, 7 organizaţii de tineret, 5 universităţi, 7 şcoli, 7 instituţii de stat, Primăria municipiului Chişinău, Guvernul, Ministerul Tineretului şi Spouvului, Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Ministerul Mediului, Ministerul Apărării, 5 raioane care deja au confirmat că participă la această acţiune, 5 posturi TV, 7 posturi radio, Centrul pentru Jurnalism Independent şi 35 de companii private.

 

Info-Prim Neo