Noua generatie din Slobozia Mare este interesata de problemele sociale



Pentru activism şi perseverenţa în realizarea activitaţilor de profilaxie a infecţiei Hiv şi Sida in candrul proiectului Dance4Life, 25 de tineri din Slobozia Mare au primit Titlul de Agent al Schimbarii.

Timp de două zile tinerii au participat la cursul skills4life,abilităţi pentru viaţă,un program aprofundat unde ei au aflat informaţie aprofundată despre Hiv şi Sida,sexualitate,abuzul de droguri.

În prima zi a activităţii tinerii şi-au dezvoltat abilitaţi de negociere şi comportamentul asertiv,comunicarea,luarea deciziilor.Iar în a doua zi au invăţat dansul Dance4life şi-au aprofundat cunostinţele despre Hiv/Sida,drogurile, au conştientizat pericolul unor grupuri de risc, au discutat despre barbatul şi femeia perfecta.

Într-o atmosfera placută, alaturi de o echipa puternică odata cu acest curs motivaţia tinerilor a atins un nivel înalt,dorind să Acţioneze pentru Viaţă (act4life),aceasta presupune promovarea proiectului Dance4life,informarea tinerilor despre HiV şi Sida, droguri etc.

Uzunov Aliona: ,,O exeperienţa de neuitat am trăit,participînd la acest curs. Mi-am dat seama cîte lucruri nu ştiam despre Hiv şi Sida, despre droguri. Informaţie pe care fiecare tînăr trebuie s-o cunoască,pentru a fi mai atent în deciziile lui. Multumesc echipei Dance4Life pentru ajutorul pe care-l ofera tinerilor,pentru informarea corectă,de la egal la egal. Bravo celo care-şi sacrifică timp pentru noi proiecte pentru tineri.”

Dedin Diana: ,,Exista ceva mai presus de orice sentiment sau emoţie, este dorinţa de afirmare. Orice clipa a vieţii merita trăită din plin iar cînd posibilitatea de a eşua in viaţă este mai mare decît propriile principii simţi nevoia de a profita de timp pentru a te dedica propriei tale realităţi.

O experinţă uimitoare de care am avut parte a fost participarea la cursul Skills4life.Am avut posibilitatea să învăţ ceea ce orice tînăr ar trebui să cunoască.Nimic nu se compara cu informaţiile pe care le-am primit, modul distractiv de a petrece timpul şi emoţia cînd părerea noastra părea impouvantă..

Despre Hiv şi Sida există ceva nou întodeauna, chiar dacă informaţia mi-a fost cunoascută, spun ca, despre Hiv si Sida, întodeauna îmi va păsa.”

,,Dance4life este o iniţiativă dinamică internaţionala care implică tinerii. Proiectul încurajează tinerii să utilizeze vocile lor pentru a opri răspîndirea infecţiei HIV şi SIDA şi în combaterea stigmei şi discriminarii, tabu-urilor care însoţesc pandemia. Dance4life implică tinerii oferind experienţa personala, interactivă si emotionala.. Pe parcursul Proiectului Şcolar, care este inima conceptului, tinerii obţin cunoştinţe şi-şi dezvoltă deprinderile de viaţă şi participă la stopare infecţiei HIV şi SIDA.

Pe data de 20 01.2011 Proiectul “Dance4life” a ajuns in Slobozia Mare unde tinerii au primit cu inima deschisă proiectul, implicîndu-se activ. Tinerii au participat la a 2-a dimensiune a proiectuluiSkills4life(Curs aprofundat despre deprinderile de viaţă). Noua generaţie din Slobozia a fost intesată de probleme ca : Sănătatea reproducerii; Abuz de subsvante narcotice; Lumea emoţiilor şi a sentimetelor; Sensibilizarea globala despre HIV si SIDA. Cred in tînarul de la sud si sunt convins ca lor le pasă” Radu Ţăruş, formator in cadrul proiectului Dance4Life.

Glasul tinerilor de la sud ,, I can, you can,together we can all. EU pot,tu poti, Danseaza pentru viaţa!”

 

Chiper Nina/http://ninachiperi.wordpress.com/