A FOST LANSAT PROIECTUL "PERSPECTIVELE CREARII MASS-MEDIA PROFESIONISTE SI RENTABILE IN GAGAUZ-YERI"



gagauzia1.jpg Centrul Independent de Jurnalism (CIJ), in parteneriat cu Asociatia Presei Independente (API), Centrul "Acces-Info", Centrul regional "Contact-Comrat" si Asociatia Presei Electronice (APEL) au organizat, la 26 septembrie a.c., conferinta de lansare a proiectului "Perspectivele crearii mass-media profesioniste si rentabile in UTA Gagauz-Yeri". Conferinta s-a desfasurat in mun. Comrat. La eveniment au participat jurnalisti din presa scrisa si electronica din regiune, cadre didactice de la Universitatea de Stat din Comrat, reprezentanti ai autoritatilor locale si membri ai organizatiilor neguvernamentale din UTA Gagauz-Yeri.

Scopul acestui proiect este de a acorda asistenta jurnalistilor din UTA Gagauz-Yeri in procesul de deetatizare si transformare a mass-media finantate din fonduri bugetare sau de partid in institutii independente, profesioniste si profitabile.

Programul va avea mai multe componente, printre care si componenta de instruire si consultanta a managerilor mass-media, reporterilor si cadrelor didactice universitare din regiune, componenta sustinuta de catre un sir de experti ai organizatiei "Internews - Ucraina" si experti locali. Vor fi elaborate si materiale didactice pentru jurnalistii din televiziune, radio si presa scrisa, precum si un ghid de bune practici privind deetatizarea mass-media. De asemenea, un grup de juristi va efectua analiza legislatiei nationale si regionale din domeniul media, pentru a stabili daca acestea faciliteaza sau impiedica procesul de reformare a institutiilor de presa

Proiectul va fi implementat pana la sfarsitul anului curent si este sustinut financiar de Misiunea OSCE in R. Moldova si Comitetul Helsinki pentru Drepturile Omului din Suedia.

Sursa: www.ijc.md