PAS CU PAS SPRE DEZVOLTARA TEHNOLOGIILOR INFORMATIONALE IN RAIONUL CAHUL



cc1.jpg

Circa 30 lideri a centrelor ConectCahul, centre de acces liber la Internet din raionul Cahul au participat la 22 si 29 septembrie in incinta scolii primare €žA. Donici" Cahul la seminarele instructive cu tematica -€žUtilizarea redactorului specializat pentru crearea paginilor web" si €žCrarea prezentatiilor cu ajutorul programului Power Point si salvarea ca pagina web".

D-ul Pirvan Eugen, administratorul proiectului, a cunoscut liderii cu modalitatile utilizarii redactorului specializat pentru crearea paginilor web, cu modul de pregatire a unei prezentari Power Point si postarea prezentarii ca o pagina web. In cadrul seminarelor s-a prezentat deasemeni pe etape modul de participare a tinerilor la conferintele on-line. Liderii centrelor au propus tematica conferintelor on-line interesata de tinerii din localitati.

Tematica seminarelor a trezit un interes din partea participantilor. Liderii au mentionat prestatia inalta a predarii si faptul ca informatia prezentata ii ajuta atit la pregatirea paginilor web cit si la pregatirea prezentarilor catre lectii, pe care le vor derula cu elevii din scoala in incinta centrelor. Ei au mentionat ca cunostintele acumulate in cadrul seminarelor largesc spectrul de seminare ce le vor acorda copiilor si tinerilor in centrele ConectCahul locale. In cadrul seminarului liderii au facut schimb de experienta unii cu altii, relatind despre succesele pe care le au in lucru cu tinerii si copiii.

Datorita instruirii liderilor in fiecare comunitate acum sunt experti locali, care pot instrui, ajuta in selectarea informatiei necesare, pot acorda servicii calitative membrilor comunitatii. Centrele ConectCahul din raionul Cahul contribuie considerabil la instruirea copiilor si tinerilor in domeniul noilor tehnologii informationale, sunt si centre informationale ale comunitatii, realizeaza comunicarea cu persoanele plecate peste hotare acestea fiind parinti, rude, prieteni.

Proiectul este implementat cu sustinerea financiara a Ambasadei SUA in Moldova.