Două cărţi de siguranţă pentru copiii care depun mărturii în judecată - CNPAC & URMA ta



Copiii care pot fi martori în judecată şi adulţii care sunt alături de ei în asemenea situaţii stresante au acum două cărţi care îi pot ajuta: „Sunt martor la judecată” şi „Copilul meu va depune mărturii la judecată”.

Cele două cărţi – una destinată copiilor şi una adresată maturilor – sunt editate  de Centrul Naţional de Prevenire a Abuzului faţă de Copii (www.cnpac.org.md) în colaborare cu Fundaţia „Nobody’s Children” din Polonia. Cărţile au fost ilustrate şi publicate de Agenţia de comunicare URMA ta.

Profesioniştii care au contribuit la scrierea acestor cărţi – psihologi, jurişti, specialişti în domeniul protecţiei copilului împotriva abuzului şi violenţei – afirmă că broşurile oferă copiilor informaţii şi sfaturi pentru ca aceştia „să se simtă mai siguri atunci când depun mărturii într-un proces de judecată”.

Cărţile „Sunt martor la judecată” şi „Copilul meu va depune mărturii la judecată” sunt editate şi distribuite de CNPAC în cadrul unei iniţiative, realizată în parteneriat cu Ministerul Justiţiei şi Procuratura Generală, cu sprijinul oferit de Fundaţia OAK, Agenţia SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) în cadrul unui program al Academiei pentru Dezvoltare Educaţională (AED).

„Sunt martor la judecată” explică unui copil cine este martorul, de ce oamenii merg la judecătorie, cum arată judecătoria, cine şi ce face în judecătorie, ce se întâmplă în sala de judecată sau care este rolul copilului ca martor.

http://issuu.com/urmata/docs/brosura_copii_judecata_moldova_28_octombrie_2010

Cealaltă carte, „Copilul meu va depune mărturii la judecată”, oferă adulţilor răspunsuri la mai multe întrebări esenţiale: cum poţi să-ţi ajuţi copilul, ce se întâmplă înainte de şedinţa de judecată, ce se întâmplă la proces sau dacă este obligatorie mărturia copilului la procesul judiciar.

http://issuu.com/urmata/docs/copilul_meu_va_depune_marturii_in_judecata