Comunicat de Presă - Lansare Proiect ”Dezvoltarea oportunităţilor de participare a femeilor la nivel



 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

Lansarea proiectului „Dezvoltarea oportunităţilor de participare a femeilor la nivel rural”

 

Soroca, 17 Ianuarie 2011

 

Centrul de Resurse pentru Tineret „DACIA” anunță lansarea oficială a proiectului „Dezvoltarea oportunităţilor de participare a femeilor la nivel rural”.

Proiectul a demarat pe data de 01 Ianuarie 2011 și este finanțat de Fundația Soros-Moldova și Agenția Suedeză de Dezvoltare și Cooperare Internațională (Sida) pe o perioadă de 8 luni.

Obiectivele proiectului sunt: majorarea reprezentării femeilor din comunităţile rurale ale raionului Soroca pe listele formaţiunilor politice, dornice de a-şi înainta candidaţii săi la alegerile locale din 2011 și consolidarea capacităţilor de liderism a unui grup de 30 de femei, candidate la alegerile locale din 2011 în comunităţile din raionul Soroca.

Proiectul va acoperi 24 de localități: Baxani, Rudi, Vîsoca, Dubna, Nimereuca, Hristici, Zastînca, Regina Maria, Căinarii Vechi, Cremenciug, Trifăuți, Cerlina, Slobozia-Vărăncău, Slobozia-Cremene, Alexandrul cel Bun, Pîrlița, Rădi Cereșnovăț, Soloneț, Egoreni, Slobozia Nouă, Iarova, Balinți, Holoșnița, Oclanda .

Etapa inițială cuprinde o analiză privind numărul de femei cu drept de decizie. Astfel se vor organiza întîlniri cu formațiuni politice unde se vor discuta obiectivele proiectului și metodele de realizare a obiectivelor propuse.

Etapa a 2-a prevede organizarea cafenelei publice „Femeia în politică – nu este un tabu” pentru un schimb de informaţii şi găsirea de soluţii creative de acţiune.

Etapa a 3-a vizează selectarea unui grup de femei, dornice de a candida la alegerile locale 2011. Acestea vor beneficia de un program de instruire în cadrul școlii de liderism politic și de instruire în domeniul abilităților de relaţionare cu mass-media. Beneficiarele proiectului vor avea ocazie să participe la trei „Talk-show” – uri desfășurate la televiziunea locală Sor-TV sub genericul „Femeile la alegerile locale 2011”.

Proiectul își propune: intensificarea participării femeilor în procesele decizionale la nivel local, sensibilizarea figurilor cheie în mecanismul decizional și a cetăţenilor cu drept de vot din raionului Soroca pentru a susţine candidaturile femeilor la alegerile locale 2011, dezvoltarea abilităţilor de lider a unui grup de femei pentru a se candida la alegerile 2011.

Invităm toate partidele politice, reprezentanții mass-media și persoanele cointeresate de a se alătura echipei noastre și de a unifica eforturile pentru realizarea cu succes a proiectului „Dezvoltarea oportunităţilor de participare a femeilor la nivel rural”.

 

Pentru detalii și informații suplimentare:

Babici Stela. Director - Coordonatoare de proiect

mob: +373 68338284, tel: +373 230 93064

e-mail: stela.babici@yahoo.com

str. Mihai Sadoveanu nr. 21, or. Soroca, MD-3006