ULTIMUL PROTEST! HYDE PARK CERE ACCES LA ARHIVELE KGB



00050.jpgIeri, 28 septembrie, ONG-ul Hyde Park a organizat ultima actiune de protest in Republica Moldova, in cadrul careia a pichetat Guvernul, Presedintia, Parlamentul, Serviciul de Informatii si Securitate si a cerut elaborarea de urgenta a legii lustratiei. Solicitat de UNIMEDIA, Ghenadie Brega, presedintele ONG Hyde Park, a declarat: "Ne declaram invinsi de structurile statului.

Pana in iunie 2007, ne-am confruntat cu o serie de probleme in privinta autorizarii actiunilor noastre de protest la primaria Chisinaului. Dupa alegeri, organizam deja actiuni de protest autorizate. In schimb, politia intervine in forta la fiecare protest si aresteaza organizatorii. Suntem intr-o situatie, pe care nu o mai putem suporta".

€žSocietatea habar nu are cine conduce tara. Legea lustratiei ar interzice accederea la functii importante in stat a celor care au urmarit si persecutat oameni nevinovati. Prin asta s-ar imbunatati calitatea guvernarii, iar clasa poitica ar avea doar de castigat."

Intrebat ce vor face mai departe, Ghendaie Brega a declarat: €žNu stiu. Probabil vom cere azil politic in China, Coreea sau alta tara".

Amintim ca organizatiile de media atrag periodic atentia opiniei publice internationale referitor la limitarea libertatii de exprimare in Republica Moldova, care este compromisa de tendinta guvernantilor de a controla si de a folosi mass-media ca instrument in lupta politica cu opozitia.

Sursa: UNIMEDIA