Tineri și studenți la discuție liberă cu Consilierul Biroului Națiunilor Unite în Moldova pe probleme de drepturile omului



Marți, 14 decembrie 2010, la Cahul în incinta Universității de Stat din Cahul BP Hasdeu a fost organizată o lecție publică informală cu întrebări și discuții pe tema  „Discriminarea – obstacol principal în calea unei democrații autentice” . La eveniment au participat mai mult de 30 persoane (studenți, profesori, activiști locali). In cadrul întâlnirii d. Claude Chan – invitatul principal al întâlnirii, consilierul Biroului Națiunilor Unite în Moldova pe probleme de drepturile omului și-a împartasit  gindurile  pe subiectul discriminarii, drepturilor omului și incluziunii sociale. O parte importantă a întîlnirii a fost axată pe un panel de discutii degajat unde cei prezenți au putut adresa întrebări  expertului Națiunilor Unite. În mod special a fost abordată problema diverității și a importanței promovării incluziunii sociale în procesul de integrare în Uniunea Europeană. Unii participanți au fost de părere că Republica Moldova trebuie să fie tratată mai cu respect de către structurile europene și să i se acorde mai multă atenție în democratizarea societății, pe cînd alții au conchis că societatea din Moldova ar trebui să manifeste mai mult activism și spirit de responsabilitate dacă dorește cu adevărat un curs European eficient și rezultativ.

Este pentru prima dată pentru orașul Cahul cînd un expert al Națiunilor Unite participă la discuții cu tinerii și activiștii locali într-un astfel de format.

Activitatea a fost organizată de Centrul de Resurse și Consultanță Ograda Noastra ONG în parteneriat cu Centrul Pro-Europa și cu sprijinul Ambasadei SUA în Moldova în cadrul proiectului Construim Democraţia Acasă: sprijinim dialogul interetnic şi cooperarea interculturală.

 

http://initiativedemocratice.wordpress.com