e-Teleneşti: Comunicarea şi relaţiile publice on-line aduc mai multă transparenţă în procesul decizi



Comunicarea on-line reprezintă o tehnică necesară pentru orice entitate din sfera publică. Acest mediu de comunicare îşi continuă ascensiunea către a deveni principala sursa de informare a publicului în urmatorii ani.

În acest context, AO Centrul de Asistenţă şi Intervenţii Comunitare în parteneriat cu Consiliul Raional Teleneşti implementează proiectul ”Consolidarea parteneriatelor pentru dezvoltare durabilă”, susţinut financiar de Ambasada SUA în Moldova. În cadrul acestui proiect sunt dezvoltate noi instrumente de comunicare pentru a facilita accesul publicului la informaţii şi asigurarea unei mai bune transparenţe a procesului decizional.

Săptămînal, începînd cu luna martie 2010 este difuzat buletinul electronic e-Teleneşti către asociaţii obşteşti şi autorităţi publice locale din raionul Teleneşti. Buletinul conţine anunţuri şi informaţii din domeniul sectorului asociativ, administraţia publică locală şi activitate antreprenorială. Fiind găzduit de pagina web a Consiliului Raional Teleneşti acest instrument de comunicare contribuie la creşterea fluxului informativ ceea ce dă posibilitatea unei interacţiuni cu diverse grupuri ţinte.

Pentru creşterea transparenţei în procesul decizional al Consiliului Raional Teleneşti, cît şi a încrederii reprezentanţilor sectorului asociativ şi antreprenorial în autorităţile publice locale s-a dezvoltat pagina web a Consiliului Raional Telenesti www.telenesti.md prin introducerea unori link-uri noi, actualizarea bazei de date a asociaţiilor obştesti active din raionul Teleneşti, efectuarea unor modificări a paginii principale prin plasarea de informaţii de interes curent. Aceste actiuni au contribuit la creşterea numărului de vizitatori, care utilizează pagina web ca sursa de informare şi documentare.

Implementarea proiectului ”Consolidarea parteneriatelor pentru dezvoltare durabilă” contribuie la dezvoltarea comunicării şi serviciilor online ceea ce asigură participarea mai activă a cetăţenilor şi o mai mare transparenţă în activitatea administraţiei publice locale.

Articol adaugat de: Sabina Baciu