Posibilitatile de instruire si angajare in cimpul muncii a persoanelor cu dizabilitati locomotori



 

Comunicat de presă

,,Posibilitatile de instruire si angajare in cimpul muncii a persoanelor cu dizabilitati locomotori"

Asociatia „MOTIVATIE” din Moldova va invita la conferinta de presa care va avea loc in data de 27 decembrie 2010 la ora 12.00 in incinta Scolii Profesionale Insula Sperantelor (str. Cornului 3, Chisinau).

 Dupa cum stiti, problemele cu care se confrunta zi de zi persoanele cu dizabilitati in Republica Moldova sunt multiple, ele inca ramin a fi deschise spre discutii si spre gasirea solutiilor. Orice persoana cu dizabilitate, indiferent de virsta si de gradul de dizabilitate, mai devreme sau mai tirziu, isi doreste sa fie integrata in societate, sa aiba un loc de munca

 Asociatia „MOTIVATIE” din Moldova in parteneriat cu Scoala Profesionala Insula Sperantelor, Agentia pentru Ocuparea Fortei de Munca, Ministerul Muncii, Protectiei Sociale si Familiei desfasoara un curs de Orientare Profesionala cu durata de luni de zile, la care participa 10 tineri cu dizabilitati fizice din diverse raioane ale republicii. Tinerii au fost selectati in baza unui concurs organizat in prioada iulie – august a anului curent. In baza selectiei 8 tineri absolvesc cursurile de contabilitate, o tinara cursul de croitorie si o alta tinara cursul de secretariat/office-manager.

 In data de 27 decembrie tinerii vor sustine examenele finale si vor primi Diplomele de absolvire. Acesti tineri vor fi sustinuti si directionati catre institutiile abilitate/competente pentru a le oferi sansele de angajare.

 Acest curs face parte din cadrul proiectului „ORIENTARE VOCAȚIONALA (o munca decenta - un trai asigurat)”, finantat de SOIR Moldova si OIM .

 

 

Pentru informatii suplimentare cotactati:

Mariana Matfei – coordonator PR,

Tel: 0698471363, 66-13-93

Email: mariana@motivation-md.org

Web: www.motivation-md.org