„Transfer de bune practici în domeniul voluntariat între organizaţii din R. Moldova şi România”



Asociaţia „Tinerii pentru dreptul la viaţă”(TDV) lansează proiectul „Transfer de bune practici în domeniul voluntariat între organizaţii din R. Moldova şi România”. Proiectul are drept scop crearea parteneriatelor regionale în domeniul voluntariat, pentru lansarea iniţiativelor de voluntariat în contextul Anului European al Voluntariatului 2011.

Cu un buget de 10 000.00 USD, finanţat prin intermediul Fundaţiei Est – Europene, din resursele financiare acordate de Agenţia Suedeză pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (Sida) şi Ministerul Afacerilor Externe al Danemarcei / DANIDA proiectul va:

1. facilita transferul de experienţă în domeniul management al voluntarilor, între organizaţiile din R. Moldova şi România
2. multiplica practicile pozitive în domeniul management al voluntarilor în cadrul Programelor de Voluntariat al organizaţiilor din R. Moldova şi România.

Pe parcursul proiectului vor fi realizate 6 stagii, cu o durată de 7 zile, pentru Coordonatori de voluntari din R. Moldova în România şi Coordonatorii de voluntari din România în ONG din R. Moldova. În cadrul stagiilor Coordonatorii de voluntari se vor familiariza cu managementul Programului de Voluntariat, politica organizaţională în domeniul voluntariat şi mecanismul de implicare a voluntarilor în comunicate.

Proiectul va finisa cu Conferinţa Naţională a Voluntariatului în cadrul căreia va fi creat / discutat cadrul de implementare a Legii Voluntariatului, vor fi lansate iniţiativele de cooperare în cadrul Anului European al Voluntariatului – 2011. Pe parcursul conferinţei va fi prezentată rezoluţia asupra mecanismul de colaborare între organizaţiile active în domeniul voluntariat din R. Moldova şi România.

Astfel, proiectul vine să fortifice eforturile TDV în elaborarea şi dezvoltarea Programelor de Voluntariat, iniţiativă pe care o dezvoltă pînă în prezent în cadrul proiectului „Consolidarea capacităţilor ONG locale în elaborarea şi dezvoltarea unui Program de Voluntariat” finanţat de  „The Black Sea Trust a project of the German Marshall of the United States”.

Articol adaugat de: Cristina Balan