Caravana de Crăciun la Făleşti şi Sângerei



Asociaţia „Clipa Siderală” a dat startul acţiunii de binefacere “Caravana de Crăciun 2010. Din mână în mână”. Autobuzul cu daruri s-a îndreptat astăzi, 14 decembrie, spre două şcoli-internat din Făleşti şi din Sângerei, a declarat pentru Info-Prim Neo coordonatorul proiectului, Ana-Maria Bondarciuc. 

Copii vor avea parte de un program artistic excepţional, dar şi de multe daruri şi dulciuri, a comunicat Ana Călăraşi, voluntar la „Clipa Siderală”. 

Acţiunii s-au alăturat şi elevii clasei 8-a A din Liceul „Nicolae Iorga“. Dirigintele clasei, Nina Mîrza, a menţionat că prin acest gest elevii învaţă să fie receptivi. „A dărui cadouri nu înseamnă a lua pur şi simplu un cadou şi a-l da copilului, trebuie să ai şi nişte sentimente, nişte emoţii, nişte calităţi sufleteşti”, a mai spus profesoara. 

Daniela, elevă la Liceul “Nicolae Iorga”, participă pentru a doua oară în cadrul acestei acţiuni. Împreună cu colegele sale au pregătit mai multe cântece pentru copii. Denis din acelaşi liceu va recita hăituri cu băieţii. Iar Daria, de 16 ani, a aflat despre acţiune de la televizor şi a venit din proprie iniţiativă. Face dansuri sportive de10 ani şi crede că programul pe care l-a pregătit îi va bucura pe copii. 

Caravana de Crăciun este organizată începând cu anul 1997 de către Fundaţia pentru Copii „Clipa Siderală”.

 

http://info-prim.md