Târgul de Crăciun, îmbogăţit cu lucrări ale copiilor de la sate



Delegaţia Fundaţiei Elveţiene „Terre des hommes” prezintă la Târgul anual de Crăciun o gamă largă de lucrări făcute de copii din 25 de localităţi rurale din Moldova, transmite Info-Prim Neo. Creaţiile copiilor – desene, picturi, aplicaţii, lucrări manuale şi de artizanat – descriu cum trebuie să arate o familie, arată lucrurile care îi fac fericiţi, transmit mesaje pentru părinţii plecaţi peste hotare sau prezintă meditaţii asupra viitoarei profesii. 

Lucrările au fost realizate în cadrul unor activităţi care au menirea de a îmbunătăţi prin jocuri şi învăţare non-formală starea psiho-socială a copiilor victime sau în risc de abuz, neglijare, exploatare sau trafic. 

Potrivit „Terre des hommes”, activităţile psiho-sociale de grup cu copiii fac parte din serviciile de protecţie oferite de către actorii locali în cadrul proiectului „Reţea Socială pentru Protecţia Copilului” (RSPC), implementat în raioanele Soroca, Ungheni şi municipiul Chişinău. 

În urma participării copiilor la activităţile psiho-sociale de grup, aceştia devin mai siguri pe sine, mai deschişi, acumulează mai multe competenţe personale şi sociale, îşi exprimă liber emoţiile, gândurile şi sentimentele, se menţionează într-un comunicat de presă al Fundaţiei „Terre des hommes” în Republica Moldova. 

Târgului anual de Crăciun a fost inaugurat sâmbătă, 4 decembrie, la Moldexpo.

 

http://www.info-prim.md