Ziua Voluntarului, sărbătorită cu pompă la Palatul Republicii



Reprezentanţi ai organizaţiilor societăţii civile au sărbătorit, sâmbătă, Ziua Internaţională a Voluntarului, în incinta Palatului Republicii. 

Unii voluntari sunt membri ai ONG-urilor, alţii reprezintă instituţii publice, a declarat pentru Info-Prim Neo secretarul general al Consiliului Naţional al ONG-urilor din Moldova, Antoniţa Fonari. 

„A face voluntariat nu înseamnă a lucra degeaba, înseamnă a lucra fără să fii plătit pentru munca ta. Dar înseamnă şi foarte multe oportunităţi, oportunităţi pe care nu le poţi obţine, chiar şi având bani, decât dacă faci voluntariat, intri în contact cu oamenii, comunici, cunoşti, călătoreşti”, a subliniat Antoniţa Fonari. 

Ecaterina Ciobanu este voluntar de 3 ani la Asociaţia oamenilor în etate „Vdohnovlenie” din Comrat. „E important că noi, oameni trecuţi de a doua tinereţe, reuşim să ajutăm alţi bunici, care au în grijă nepoţi, pentru că părinţii acestor copii sunt peste hotare”, a subliniat femeia. 

Festivalul Voluntarilor este la cea de a VIII-a ediţie. În Republica Moldova există în jur de 8 mii de ONG-uri, potrivit datelor Consiliului Naţional al ONG-urilor.

 

http://www.info-prim.md