Avertizare
  • JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 3867

Să ne cunoaștem neamul…



altJoi, 24 noiembrie 2010,orele 14:30, în incinta Centrului Republican pentru Copii și Tineret “ARTICO” (CRCT) , Comisia Mediu, Cultura, Sport și Turism cu participarea întregului Parlament al Tinerilor de Legislatura a II-a a colaborat la organizarea mesei rotunde cu genericul “Ștefan cel Mare – Bun Gospodar și Mare Patriot al Țării”. Moderatorii acestui eveniment au fost Aurelia Hâncu - director CRCT, doctor în arte, Valeriu Vântu – vicerector CRCT și Pavel Parasca – doctor habilitat, professor universitar ULIM.

În cadrul evenimentului au avut loc mai multe expoziții, și anume expoziția de cărți –culegeri de poezii și proză dedicate domniei lui Ștefan cel Mare și Sfânt, o expoziție de drapele – în cadrul căreia au fost prezentate drapele ale Moldovei din cele mai vechi timpuri și până în present, deținătorul colecției fiind colecționarul Petru Costin, Muzeul Serviciului Vamal. Și o altă expoziție fiind expoziția de picturi, fiind prezentate picturi efectuate de către elevii Centrului Republican pentru Copii și Tineret “ARTICO” cu genericul “SĂ NE CUNOAȘTEM NEAMUL” și “Ștefan cel Mare – bun gospodar și mare patriot al țării”.

Principalul scop și obiective ale acestui eveniment au fost cultivarea spiritului patriotic al tineriei generații, ce presupune atașamentul față de pământul natal, identificarea deplină cu poporul din care face parte, aprecierea și respectarea tradițiilor acumulate de-a lungul istoriei, a limbii și culturii, lupta și spiritul de sacrificiu pentru apararea independenței și libertății patriei, încrederea în viitorul si prosperitatea ei, cultul eroilor care s-au jertfit pentru binele patriei. La acest eveniment au participat atât tineri din cadrul liceelor, cât și pedagogi.

www.parlamentultinerilor.md