Avertizare
  • JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 3867

Probleme cu privire la procedura de votare a studenţilor



altMiercuri, 24 noiembrie 2010, Programul Naţional Parlamentul Tinerilor de Legislatura a II-a, a Sesiunii de Primăvară la inițiativa unui grup de deputaţi, a fost constatată o problemă cu privire la procedura de votare a studenţilor ce vor merge la urnele de vot, la alte secții de votare sau localități decât cele unde sunt înregistrați.

Conform unui sondaj efectuat în perioada 18-23 noiembrie 2010, în cadrul a 5 universități, ( ULIM; USMF; UPS; UTM; USM ), au fost chestionați circa 2000 studenți, din cadrul a 30 facultăți și diferiţi ani de studii ( II; III; IV ). Astfel, putem cu certitudine afirma că din cei chestionați, 20,1% nu își au carnetele valabile (prelungite) de către administrație, iar 1% în general nu au idee în ce stare se află carnetele lor. Cei mai disciplinaţi s-au dovedit a fi studenţii de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „N. Testemiţanu” cu un total de 91 la sută de carnete valabile. Iar studenţii de la ULIM şi Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” s-au dovedit a fi restanţieri la acest capitol cu circa 58% de studenţi cu carnete neactualizate. Sondajul a fost realizat pe un eşantion de circa 2000 respondeţi. Motive pot fi invocate o mulțime, însă acum cel mai important este ca în mod de urgență administrația să oblige toți studenții cu probleme să se adreseze pentru prelungire.

Facem apel către toate administrațiile instituțiilor de învățământ să fie toleranți față de tinerii ce nu au reușit să-și lichideze una sau două restanțe și să valideze în mod de urgență documentele cu care vor decide soarta RM pentru următorii 4 ani.