Avertizare
  • JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 3867

Tinerii sunt încurajaţi să meargă la vot



altDeputații din cadrul Parlamentului Tinerilor de Legislatura a II-a din Republica Moldova, au lansat astăzi, 8 noiembrie 2010, campania de motivare şi informare electorală ,,Alegerea tinerilor!”. Campania se adresează tinerilor care recent au împlinit vârsta de 18 ani şi vor merge pentru prima dată la alegeri. Proiectul este realizat în parteneriat cu Comisia Electorală Centrală, având suportul financiar al Fundației Est-Europene din Moldova şi Academiei pentru Dezvoltare Educațională.

Scopul campaniei este de a informa și a motiva tinerii care au împlinit vârsta de 18 ani de a participa la alegerile parlamentare din data de 28 noiembrie 2010. În cadrul acestui proiect, deputații Parlamentului Tinerilor, însoțiți de un reprezentant CEC, vor organiza seminare, mese rotunde, cu scopul de a influența tinerii de a merge la vot. De asemenea, vor fi organizate două concursuri ,,Cea mai bună fotografie electorală” şi cel mai bun slogan „Eu Votez...”. Ca rezultat, vor fi acordate 3 premii a câte cca 1000 lei pentru fiecare concurs.

În cadrul campaniei din regiuni, elevii vor avea posibilitatea de a adresa întrebări și de a fi informați despre modul de votare, drepturile şi obligaţiile acestora. Proiectul se va desfășura în perioada 8-20 noiembrie 2010. Echipa de implementare va vizita 18 localități și 30 licee.

Printre raioanele vizitate se numără Ungheni, Ialoveni, Anenii-Noi, Soroca, Edineţ.

Pe lângă lansarea proiectului pilot „Tinerii aleg”, Comisia Specială cu privire la Conflicte Interetnice şi Probleme Constituţionale şi fracţiunea Social-Democraţilor din cadrul Parlamentul Tinerilor, au stabilit o întâlnire oficială cu societatea civilă din partea stîngă a Nistrului, pentru joi, 11 noiembrie 2010 în or. Tighina. La această întîlnire, între tinerii parlamentari şi reprezentanţii societăţii civile din stânga Nistrului urmează a fi semnat un acord cu privire la identificare şi eficientizarea rezolvării problemei transnistriene din prisma noii generaţii, pornind de la genericul „O problemă ne uneşte”.


Parlamentul Tinerilor este un program național, coordonat de către Institutul Tineretului Guvernator din RM în parteneriat cu Parlamentul Republicii.

Acest proiect este organizat în cadrul proiectului ALEGEREA TINERILOR şi este implementat graţie ajutorului generos al poporului american oferit prin intermediul Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), în cadrul Programului AED Consolidarea Societăţii Civile în Moldova (MCSSP); în parteneriat cu Fundaţia Est-Europeană din resursele acordate de Agenţia Suedeză pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (Sida/Asdi), Ministerul Afacerilor Externe al Danemarcei şi Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID). Opiniile exprimate aparțin autorilor și nu reflectă neapărat punctul de vedere al finanţatorilor.