Consiliile locale ale tinerilor la 10 ani de activitate



Comunicat de presă

CONSILIILE LOCALE ALE TINERILOR LA 10 ANI DE ACTIVITATE

Ministerul Tineretului şi Sportului în colaborare cu Centrul Naţional de Resurse pentru Tineri (CNRT), cu suportul Fondului Balcanic pentru Democraţie (The Balkan Trust for Democracy - BTD),
desfăşoară în perioada 9-10 noiembrie 2010 Forumul Consiliilor Locale ale Tinerilor. Forumul este organizat în cadrul Zilelor Tineretului în Republica Moldova.

Reprezentanţi ai Consiliilor Locale şi Raionale ale Tinerilor şi specialiştii responsabili de activităţile cu tinerii sunt invitaţi să se expună asupra rezultatelor şi bunelor practici în participarea tinerilor la procesele decizionale la nivel local, precum şi asupra obstacolelor cu care se confruntă în acest domeniu.

Forumul îşi propune să devină o platformă de dezbateri între tineri şi funcţionarii publici responsabili de lucrul cu tinerii privind cele mai eficiente strategii de implicare a tinerilor în luarea deciziilor care îi privesc, luându-se în considerare drepturile tinerilor, mijloacele, oportunităţile şi suportul de care au nevoie.

Participanţii la eveniment vor discuta despre realizările obţinute în promovarea politicilor sectoriale prevăzute în Carta europeană a participării tinerilor la viaţa comunităţilor regionale şi municipale şi vor formula recomandări factorilor decizionali pentru îmbunătăţirea participării tinerilor.

Evenimentul va avea loc în incinta Institutului Muncii, str. Zimbrului, nr. 10, mun. Chişinău, începînd cu data de 9 noiembrie 2010, ora 11.00.

Pentru informaţii suplimentare:
Donea Ion,
Ministerul Tineretului şi Sportului
tel.820-864
Email: ion.donea@mts.gov.md  
Web: www.mts.gov.md  

Iosif Molodovanu,
Centrul Naţional de Resurse pentru Tineri
tel.: 211.605 GSM: 069981166.
Email: iosifm@youth.md  
Web: www.youth.md