Încă o activiate de succes la Cahul



„Şcoala Tânărului Activist”

ONG „Ograda Noastră” din or. Cahul anunţă că pe data de 12 Octombre 2010 a avut loc lansarea cursului “Şcoala Tânărului Activist” în satul Zîrneşti, raionul Cahul.

12 de tineri din comunitatea Zîrneşti au participat la sesiunea de deschidere. Şcoală Tânărului Activist este o componentă a proiectului “Construim democraţia acasă: sprijinim dialogul interetnic şi cooperarea interculturală” cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite ale Americii din Moldova. Activităţile în cadrul şcolii vor fi desfăşurate în parteneriat cu ONG-ul local “Egreta” din Zîrneşti şi administraţia Liceului Teoretic “Ion Creanga” din Zîrneşti.

Atelierele cursului vor avea loc o dată pe săptămână pe parcursul a trei luni (octombrie-decembrie 2010).

Scopul cursului este de a ridica nivelul de participare civică a copiilor/elevilor din localitatea Zîrneşti prin dezvoltarea capacităţilor de activism civic, instruire (atelierele de lucru tematico-interactive) precum şi prin o serie de acţiuni participative comunitare. 

Şcoala Tânărului Activist este unul dintre primele programe complexe de educaţie civică din regiune ce facilitează înţelegerea şi aplicarea valorilor democraţiei participative la nivel local.

Pentru foto și mai multă informație, accesați link-ul de mai jos.

http://www.ogradanoastra.org/news/08.html

Cu respect,

Echipa Ograda Noastra

„Ograda Noastră” ONG
Blv. Victoriei 18, oficiul 4
Cahul, MD-3900
Republica Moldova
Tel./fax +373 299 33270
E-mail: info@ogradanoastra.org
http://www.ogradanoastra.org