Prima zi în cadrul Programului de voluntariat al Ministerului Tineretului şi Sportului



În data de 11 octombrie 2010 a demarat Programul de voluntariat “Nu sunt indiferent” în cadrul Ministerului Tineretului şi Sportului al Republicii Moldova la care am onoarea să particip alături de colegii mei, Victoria Negară, Cristina Arnaut, Alina Morgoci, Tatiana Guţî şi  Natalia Voinotinschi.

În discursul de introducere în Program, ministrul Tineretului şi Sportului, Ion Cebanu a menţionat, că conceptul acestui Program este unul de apropiere a instituţiilor statului cu societatea civilă dar mai cu seamă de a oferi tinerilor posibilitatea studierii procesului decizional administrativ direct de la sursă şi încadrarea în cadrul ministerului de resort. Ministrul a menţionat, că funcţionarii publici în cadrul ministerului vor asigura buna desfăşurare a programului şi vor încadra tinerii voluntari în activităţile curente ale MTS şi vor instrui tinerii participanţi în materie de administraţie publică centrală.

La rândul său, Mariana Buruiană, consilier în cadrul Ministerului Tineretului şi Sportului a menţionat că tinerii au fost selectaţi conform activităţilor de profil pentru a interacţiona mai eficient şi a învăţa domeniile apropiate orientării de bază a direcţiilor de specialitate din cadrul ministerului, iar agenda programului va fi una flexibilă şi individuală pentru participanţi.

Tinerii s-au arătat deosebit de entuziasmaţi vizavi de oportunitatea oferită şi dornici să contribuie la promovarea politicilor de tineret implmementate de Ministerul Tienretului şi Sportului al Republicii Moldova şi de activităţile sale.

La final participanţii au fost încurajaţi să-şi aleagă domeniul de activitate conform organigramei ministerului.

alt

Primii voluntari în cadrul Programului de voluntariat a Ministerului Tineretului şi Sportului împreună cu ministrul Ion Cebanu şi consilierul Mariana Buruiană

Programul de voluntariat “Nu sunt indiferent” al MTS, a fost creat în contextul aprobării Legii cu privire la Voluntariat şi în scopul promovării activităţilor de voluntariat. Pe lângă voluntarii Ministerului Tienrtului şi Sportului la Chişinău au fost selctaţi şi voluntari locali.

Voluntarii Ministerului Tineretului şi Sportului la nivel local sunt:

  1. Dorina Blindescu, s.Risipeni, r.Făleşti
  2. Nicoleta Danilă,, s.Cobani, r.Glodeni
  3. Elena Holban, s.Lăpuşna, r.Hînceşti
  4. Ioana Pancu, r.Căuşeni
  5. Anastasia Sacaliuc, r.Ungheni
  6. Nicoleta Spînu, or.Bălţi
  7. Alina Bubuioc, s.Lăpuşna, r.Hînceşti
  8. Nina Chiper, s.Slobozia Mare, r.Cahul
  9. Croitor Radu, r.Străşeni
  10. Nicoleta Pancu, r.Ungheni
  11. Olga Burlac, s.Hîrbovăţ, r. Anenii Noi
  12. Daniela Timofti, s.Hanăsenii Noi, r.Leova
  13. Corina Repesciuc, or.Căuşeni