Campania de educatie civica “Exprima-te Pro sau Contra”



In perioada 1-3 septembrie 2010, AO “Perspectiva” a organizat Campania de informare “Exprima-te PRO sau CONTRA”.

Aceasta activitate face parte din proiectul “Hai la vot, parerea ta conteaza!”, sustinut financiar de Fundatia Est-Europeana.

Campania de educatie civica a cuprins 5 localitati din regiunea de Sud a tarii.

Scopul acestei campanii a fost ca populatia sa constietizeze rolul referendumului ca fiind  procesul de consultare directa a cetatenilor in legatura cu modificarea unui articol din constitutie.

Astfel am informat ca  consultarea cetatenilor se face prin chemare la vot direct, pe buletinele de vot existand doar doua optiuni, “Pentru” sau “Contra”.
A fost o activitate de amploare dat fiind faptul ca cu ajutorul voluntarilor am reusit sa informam un numar mare de populatie de diversa virsta. Surprinzator a fost faptul ca oamenii erau foarte cointeresati de informatia diseminata. O mare parte a cetatenilor nu stiau ce reprezinta referendumul, sau ce intrebare vor trebui sa raspunda.

Rezultatul final asteptat al acestei activitati a fost să informam alegătorii cu privire la procedura de vot in cadrul referendumului, astfel încît fiecare vot să conteze; să încurajam alegătorii indecisi sau neinteresati de referendum si de viata politica sa participe la alegeri, în special tinerii, astfel încît interesele lor sa fie reprezentate si parerea lor sa conteze.

 

Ivancioglo Victoria

coordonator de proiect