Primi paşi în lumea jurnalismului! 99 %-creativitate! 1%-talent!



Aceasta este concluzia la care au ajuns tinerii din familile social-vulnerabile, membri ai Centrelor Educaţionale pentru Tineret, în cadrul a 3 traininguri cu tematica „Învăţ „să scriu”, desfăşurate miercuri, 25 august în satele Malaieşti, Neculaieuca, Mitoc din raionul Orhei.

În cadrul trainingurilor, tinerii au avut posibilitatea de a afla ce înseamnă o ştire, care eveniment poate deveni o ştire, elementele-cheie ale compunerii unei ştiri, buletinul informativ şi elaborarea acestuia.

Componenta teoretică a fost completată de cea practică tinerii fiind îndemnaţi sa alcătuiască o ştire, ca mai apoi în grup să elaboreze macheta primului lor buletin informativ.

Capacitatea de negociere a fost pusă la o încercare grea, în momentul alegerii unei singure denumiri a buletinului informativ a fiecărui Centru Educaţional. Însă argumentarea forte şi originalitatea a spulberat oricare îndoieli şi contradicţii. Astfel, buletinul informativ din satul Mălăieşti va purta denumirea „Activ”, Mitoc- „New World”, Neculaieuca- „Step by step”.

Trainingurile constituie o parte componentă a cursurilor de formare la care participă 90 de tineri din familiile social-vulnerabile din raionul Orhei, în cadrul proiectului „O nouă şansă pentru viaţă” implementat de către Asociaţia Obştească „Femeia Modernă” cu suportul financiar al Ambasadei SUA din Republica Moldova.