Oaspeti din Danemarca la pensiunea “Casa din poveste”



Miercuri, 04 august 2010, pensiunea turistica “Casa din Poveste” (redenumita “Vila Verde”) din satul Trebujeni, raionul Orhei, a fost gazda unui grup de 45 persoane sosite din Danemarca.

De 6 ani, o agentie turistica din Cluj, Romania, organizeaza in timpul estival, grupe de turisti din Danemarca ce traverseaza timp de 11 zile trei state: Romania, Republica Moldova si Ukraina. Sejurul in RM are ca obiectiv trei locatii: Manastirea “Noul Neamt” (s. Chitcani, r. Slobozia, Transnistria), Complexul Muzeal Orheiul Vechi (com. Orheiul Vechi, r. Orhei) si beciurile din Milestii Mici (s. Milestii Mici, r. Ialoveni).

In cadrul fiecarei vizite turistice de la Orheiul Vechi, agentia din Cluj, organizeaza pentru turisti, servirea mesei de prinz la pensiunea “Vila Verde”. Turistii sunt intimpinati cu paine si sare, vin, muzica si buna dispozitie.

Pensiunea “Vila Verde” a beneficiat in anul 2009 de bunuri materiale in Programul de Granturi Mici Runda II din cadrul proiectului “Invatamantul Profesional si Dezvoltare Rurala” administrat de A.O. Hilfswerk Austria in RM si sustinut financiar de Cooperarea Austriaca pentru Dezvoltare.

Atat grupul de turisti, cat si organizatorii, am fost extrem de multumiti de ospitalitatea gazdelor, calitatea deservirii si bucatele traditionale, anturajul rustic si programul artistic.

http://adr-centru.md