Despre voluntariat și mai departe alături de Fundația pentru Educația Non-Formală



66087654 641665332975852 4707713970973179904 oCea de a treia instruire în domeniul voluntariatului a avut loc în data de 3-5 octombrie 2019. Activitatea sa desfășurat în cadrul proiectului „Stand Up 4 Volunteering”.

Legea nr. 121 cu privire la voluntariat, carnete de voluntar, registre, certificate nominale de voluntariat, certificarea instituțiilor gazdă, sunt doar câteva din subiectele abordate pe durata instruirii.

Proiectul „Stand Up 4 Volunteering” are ca scop abilitarea profesională a coordonatorilor de voluntari din RM.

 

Participanții au discutat atât aspectele teoretice cât și cele practice ale acestei funcții. Iar unul din momentele diferite, a fost acțiunea de voluntariat în care s-au implicați beneficiarii. Și anume distribuirea materialelor promoționale privind bunele practici în domeniul voluntariat.

În cadrul aceleiași instruiri, a fost organizată vizita de studiu la Centrul Republican al Voluntarilor. Aici coordonatorii de voluntari au avut parte de un schimb de experiență și tot o dată au aflat mai multe despre cum e să coordonezi un grup de 400 de voluntari, ce sistemă de punctare poate fi introdusă dar și cum se motivează voluntarii în activitatea lor.

Menționăm că următoarea activitatea în cadrul proiectului este Forumul bunelor practici în domeniul voluntariat. Fii cu ochii pe noi și vezi cum poți participa.

Proiectul „Stand Up 4 Volunteering” este organizat de către Fundația pentru Educația Non-Formală în parteneriat cu Centrul ARTICO, cu suportul financiar oferit de Programul de Granturi 2019 al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova.