A fost publicat proiectul actualizat al „Foii de parcurs” pentru dezvoltarea mass-mediei din R. Moldova



Pe pagina web a Forumului mass-media din Republica Moldova http://mediaforum.md/event a fost publicat proiectul „Foii de parcurs” pentru dezvoltarea mass-mediei, actualizată în baza propunerilor participanților la a doua ediţie a Forumului care s-a desfăşurat la 2-3 decembrie 2016, la Chișinău.

Foaia de parcurs” pentru dezvoltarea mass-mediei din Republica Moldova a fost elaborată la prima ediţie a Forumului mass-media care a avut loc la 27-28 octombrie 2015. În document sunt formulate principalele constrângeri care împiedică dezvoltarea instituțiilor mass-media și un plan de acțiuni pentru a elimina/diminua aceste constrângeri și a asigura condiţiile necesare pentru dezvoltarea sustenabilă, crearea şi consolidarea unui climat de concurenţă loială şi independenţă editorială a instituţiilor mass-media din ţara noastră.

La ediţia a doua a Forumului mass-media (2-3 decembrie 2016) s-a decis actualizarea şi completarea „Foii de parcurs”, iar un grup de iniţiativă, format din reprezentanţi ai organizatorilor și facilitatorii atelierelor tematice care au avut loc la Forumul mass-media 2016, a adaptat documentul conform situaţiei la zi şi propunerilor relevante ale participanţilor la Forum.

Până la 5 ianuarie 2017, jurnaliştii, managerii şi alţi colaboratori ai instituţiilor mass-media pot transmite propuneri de îmbunătăţire a proiectului, care vor fi analizate de grupul de iniţiativă. Versiunea completată a ”Foii de parcurs” pentru dezvoltarea mass-mediei din Republica Moldova va fi transmisă autorităţilor naţionale, ambasadelor şi reprezentanţelor străine, organizaţiilor internaționale care monitorizează dezvoltarea democratică a Moldovei.

Proiectul actualizat al ”Foii de parcurs” pentru dezvoltarea mass-mediei din Republica Moldova poate fi accesat pe pagina web: www.mediaforum.md/event, la rubrica ”Documente”. Propunerile pot fi transmise la adresa de e-mail: secretariat@consiliuldepresa.md

Forumul mass-media din Republica Moldova este organizat de Consiliului de Presă, în parteneriat cu Asociaţia Presei Independente (API), Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) şi Asociaţia Presei Electronice (APEL).

Desfăşurarea Forumului mass-media 2016 a fost finanţată de Programul Mass-Media al Fundaţiei Soros-Moldova, Programul Consiliului Europei “Promovarea jurnalismului profesionist și responsabil prin susținerea rețelei regionale a structurilor de autoreglementare”, Ambasada SUA în Republica Moldova şi Fundația Friedrich Naumann pentru Libertate cu suportul Ministerului Afacerilor Externe al Germaniei.

Pentru informaţii suplimentare:

tel.: (022) 210602

(persoană de contact – Diana Lungu, coordonatoare comunicare)