Inițiativa „Moldova pentru Pace” și AO „Laolaltă” angajează Profesor/Profesoară de limba română pentru Centrul Comunitar„Moldova pentru Pace” este o inițiativă civică creată pentru a oferi asistență refugiatelor și refugiaților în urma invaziei ruse în Ucraina.

De la începutul războiului, am contribuit la eforturile de gestionare a fluxului de migrație din țara vecină. Lucrăm pe mai multe direcții: asigurare cu produse (alimentare, de igienă, pentru copii), identificarea de cazare și transport gratuit, protecția drepturilor omului, monitorizarea situației de la punctul de trecere Palanca, gestionarea voluntarilor, oferirea de informație corectă și actualizată etc.

„Laolaltă” este asociația obștească fondată în 2020 din membrii Inițiativei „Împreună Împotriva Covid-19”. Misiunea organizației este să contribuie la dezvoltarea mediului de voluntariat, prin promovarea spiritului civic, empatiei și solidarității în societate, în care fiecare persoană se poate implica și contribui la dezvoltarea comunității sale.

Despre Centru Comunitar

Cu suportul UNHCR lansăm Centrul Comunitar - un spațiu prietenos și sigur pentru femei, care care să ofere oportunități egale de implicare, dezvoltare și integrare.

Despre job

Căutăm persoane care împărtășesc valorile noastre și care vor contribui la dezvoltarea inițiativei. Fiecare viitor/oare angajat/ă va trebui să semneze Codul de Etică care, în primul rând prevede, tratarea refugiatelor și refugiaților cu demnitate, respect, empatie și grijă. Înțelegând că refugiata/refugiatul e în primul rând un om într-o situație extrem de dificilă și nu reprezentantul unui grup etnic, social, etc.

Cerințe

  • Experiență de predare;
  • Studii superioare în pedagogie, filologie, litere sau altă facultate relevantă;
  • Cunoașterea limbii române și ruse. Limba ucraineană va fi un atu;
  • Experiență de predare non-formală;

Ce oferim

  • Regim de lucru flexibile;
  • Salariu motivant;
  • Un mediu prietenos de lucru cu o echipă multidisciplinară;
  • Activități de teambuilding.

Tipul de activitate: Part-time sau Full-time

Perioada de angajare: 1 (una) lună cu posibilitatea de extindere

Disponibilitatea postului: August 2022

Dosarul de aplicare trebuie să conțină:

  • CV-ul (de maxim două pagini)
  • Numele la două persoane pentru recomandări

Transmite dosarul de aplicare până pe 22/08/2022, ora 17:00 pe adresa hr@moldovapentrupace.md, cu titlul ”Concurs Profesor/Profesoară de limba română”
Datele personale vor fi procesate de AO „Laolaltă” doar pentru scopuri de angajare.