Peste 800 de tineri informați privind drepturile consumatorului



În cadrul proiectului “Building capacity for consumers activism!”, implementat de A.O. PRINCIPII SĂNĂTOASE cu susținerea financiară a Ambasadei SUA în Republica Moldovapeste 800 de tineri au beneficiat de sesiuni de informare și educare privind drepturile consumatorului din r. Sîngerei, Criuleni, Leova, Râșcani, Chișinău, Bălți, Basarabeasca, Orhei, Anenii Noi, Hîncești și Florești.

Proiectul “Building capacity for consumers activism!”a fost inițiat în data de 3 iulie 2019 cu susținerea financiară a Ambasadei SUA în Republica Moldova. Acest proiect și-a propus să formeze 25 de formatori din cadrul Centrelor de Tineret din regiunile Nord, Sud și Centru ale Republicii Moldova pentru a ajuta tinerii din localitate să conștientizeze și să cunoască drepturile lor de consumator.

Participanții din cadrul proiectului au fost instruiți timp de 2 zile de către dna Liudmila Zarbailov, psiholog și dnul V.Ciuhrii, specialist, Agenția pentru Protecția Consumatorului și Supravegherea Pieții. În cadrul cursului de formare (16-17 august 2019) au fost abordate subiecte ce țin de procesele psihologice, alegeri și decizii, cumpărături impulsive, modalități de influență, logo-urile, mesajele subliminale în publicitate, tactici comerciale, protecția de înșelătorii, organele abilitate cu funcții de protecție a drepturilor consumatorului, trucuri folosite de producători, eticheta nutrițională, cumpărăturile online, etc. Cursanții au participat la elaborarea și prezentarea propriului logo, au determinat tipul de sistem senzorial principal, au participat în discuții și la soluționarea studiilor de caz. 

Totodată, în scopul implicării tinerilor din localitate în activități de promovare a drepturilor consumatorului, formatorii au planificat în perioada august-decembrie 2019 desfășurarea sesiunilor de informare și educare. Astfel, în rezultatul activității formatorilor din Centrele de Tineret – 859 de tineri au fost informați privind drepturile consumatorului.

În acest context, echipa A.O.PRINCIPII SĂNĂTOASE aduce sincere mulțumiri pentru implicare activă și susținere fiecărui formator și voluntar care a contribuit acerb la derularea proiectului “Building capacity for consumers activism!”, implementat cu susținerea financiară a Ambasadei SUA în Republica Moldova!

Pentru mai multe detalii: https://prinsan.wordpress.com/category/activitatile-noastre/