Campania Internațională #EUBeachCleanUp și în Moldova!



Râul este nimic altceva decât apă și precum noi toți cunoaștem apă este sursa principală de viață a tuturor organismelor vii de pe globul pămîntesc. Problema poluării râurilor este o problemă majoră de nivel global cu care trebuie de luptat în orice țară. Nu putem schimba imediat starea mediului deja poluat cu substanţele toxice dizolvate, dar putem contribui la micşorarea poluării cu deşeuri mai măşcate, fie prin depozitarea lor în locuri speciale, fie prin colectarea deşeurilor în urma celor cărora nu le pasă de mediu.
Un râu murdar înseamnă un râu fără apa potrivita pentru consum. Sănătatea oamenilor depinde de apa pe care o consumă!
Centrul Naţional de Mediu, preluînd iniţiativa European Union Water Initiative for Eastern Partnership EUWI+, organizează Campania de salubrizare a râului Bâc, care va avea loc pe data de 21 septembrie 2019, începând cu ora 10.00, în ziua în care marcăm Ziua Mondială de Curăţenie a Plajelor.
Punctul de întâlnire este intersecția străzilor Calea Basarabiei și Tăbăcăria Veche.
Râul Bâc este un curs de apă din partea centrală a Republicii Moldova. Este afluent de dreapta al râului Nistru, situat pe teritoriul Republicii Moldova. Pe malul Bâcului se află capitala Republicii Moldova, orașul Chișinău, precum și orașele Călărași, Strășeni, Bucovăț și Vatra. Debitul mediu anual de apă al râului este de 1 m³/sec, iar lungimea de 155 km. Este un râu foarte poluat, cu precădere în aria Chișinăului.
Campania de salubrizare este un exercițiu social cu impact profund, pentru că participanții, prin eforturile sale, conștientizează cît de importantă este grija de mediul în care ei trăiesc și cum putem contribui la îmbunătățirea calității apelor, dar și a aerului. Nu în ultimul rînd, mai ales participarea tinerilor la astfel de campanii, creează spiritul civic și responzabilizează tînăra generație vis-a-vis de problemele mediului înconjurător.
Pentru informații adăugătoare, ne puteți contacta la numerele de telefon: 022 108 861 sau la adresa de email cnm@environment.md
Entuziasm, timp şi energie– acestea sunt ingredientele necesare evenimentului de salubrizare a râului Bâc din 21 septembrie 2019!!!
EU AM CURĂŢAT! E RÎNDUL TĂU!

Articol adaugat de: Elena Culighin
Alte articole de la acest autor: