Stimați colegi din sectorul asociativ, asociații profesionale, experți, activiști și formatori de opinieStimați colegi din sectorul asociativ, asociații profesionale, experți, activiști și formatori de opinie,

Va lansăm invitația de a co-semna scrisoarea către Președintele României, solicitând suport pentru redirijarea, direct către cetatenii si localitatile Moldovei, a sumei ratate de autoritățile Republicii Moldova. Acest ajutor poate ajunge la beneficiarii direcți, prin administrarea si implementarea fondurilor de catre Comisia Europeană în Republica Moldova, prin utilizarea instrumentului special conceput in acest scop- ECIPES (Coeziune Europeană prin Programe de Susținere pentru Cetățeni, Primării ți Antreprenori).  

Dacă doriți să contribuiti la susținerea acestui demers pentru cetatenii moldoveni, rugăm să o faceți inainte de 12 octombrie 2020, ora 17:00. (idep.md@gmail.com sau iurie.calestru@idep.md).

Pentru aceasta a confirma sprijinul dumneavoastra, va rugăm să transmiteți un simplu email de pe adresa electronica personală cu textul co-semnez. Ulterior, ne obligăm să vă informăm transparent prin intermediul rețelelor de socializare, email, si prin continutul paginei web IDEP Moldova, despre rezultatele obtinute in timp real,  astfel încât cetățenii Republicii Moldova să nu mai fie la nesfarsit victime ale unor politicieni iresponsabili!

Lansăm invitația de a co-semna scrisoarea către Președintele României, solicitând suport pentru realocarea sumei ratate de către autoritățile Republicii Moldova, către beneficiari direcți prin programul ECIPES, pe care Comisia Europeană să-l implementeze în Republica Moldova.

Permiteți-mi să Vă aduc sincere mulțumiri pentru suportul de care am avut parte din partea Dvs!
Aș vrea, cu speranța să nu fiu prea insistent, părând pe alocuri arogant, să Vă lansez o invitație la dezbaterea: Realocarea tranșei ratate de autoritățile moldovenești (40 milioane de euro), direct către cetățeni moldoveni prin Programul ECIPES implementat de Comisia Europeană. 

Sigur că acest eveniment nu va însemna imediata decizie a Comisiei Europene, dar cu certitudine datorită notorietății Dvs, cât și a altor invitați notorii, care sperăm că vor accepta invitația, vom putea crea promovarea programului ECIPES, ceea ce în rezultat ar putea influența pozitiv acceptul realocării sumei ratate de autorități către cetățenii moldoveni!

Conceptul, explicat aici în doar 4 minute (video)prevede modul de funcționare a platformei onlinelista beneficiarilor și scrisori de susținere. Au fost adresate întrebări oficiale către Comisia Europeană, de catre europarlamentarii Traian BasescuMaria GrapiniMarian-Jean Marinescu, precum și o întrebare colectivă adresată de Domnul Gheorghe Falcă co-semnată de 11 eurodeputați (din RO, PL, AU, SK, LT, BE). Recent, in luna septembrie(în data de 3, 11 si 16), au fost înregistrate întrebari de către eurodeputații Ivan StefanecTudor CiuhodaruGheorghe Falcă.

În acest link Vă invit să accesați fotografii înregistrate din timpul Dezbaterii și Recepției pe care IDEP Moldova a organizat pe 24 Septembrie 2019, în Parlamentul European! Acest eveniment a fost posibil datorită sprijinului dlui Președinte Traian Băsescu și Grupului EPP din Parlamentul European.

Va punem la dispozitie prezentarile video ale interventiilor facute de distinsii europarlamentari MEP Traian BăsescuLukas MandlSiegfried MuresanEugen TomacMarian-Jean MarinescuVladimir Bilcik, domnii Digore EduardNeacsu NeluDigolean Adrian, Ambasadorul Republicii Moldova pe lângă instituțiile UE, E.S. dl. Eugen Caras.

Distinși sustinători ai proiectului ECIPES au acceptat sa facă publică parerea lor prin intermediul declarațiilor tip VOX Populi : Gheorghe FalcaMaria GrapiniClotilde Armand si Maximilian Krah.

Cui ar trebui să se adreseze fondurile din programul ECIPES? Utilizatorii DIRECȚI ai fondurilor alocate prin acest program din Republica Moldova sunt tineri viitori antreprenori aflați inca in procesul de educareautorități publice locale și cetățeni beneficiari ai programului «verde» de schimbare a generației electrocasnicelor prin «rabla electrocasnice».

Dupa cum Vă este deja cunoscut, de-a lungul timpului am purtat corespondențe (7 august 2019 și 14 august 2019) cu echipa Președintelui României, Excelenta Sa Domnul Klaus Iohannis, inclsuiv cu administrația președintelui Președintele Federal al Austriei, Excelnța Sa Alexander Van der Bellen, ș.a.

Pentru a reflecta interesul UE si sprijinul inregistrat deja pentru propuneri ca ECIPES, Vă invităm să urmariți opinii exprimate de eurodeputați în cadrul grupurilor de lucru și de catre experți notorii din Chișinău și Bruxelles.

Totodată, o dovadă că suntem auziți, rog să găsiți aici componentele programului ECIPES în textul amendamentelor AFET de pe 28.09.2020, totodată, la evenimentul organizat pe 24 septembrie 2020, sunt mai multe opinii a experților notorii din Chișinău și Bruxelles.

Suntem impresionați în mod pozitiv și de reacția de susținere deschisă a presei pentru subiectul programului ECIPES : caleaeuropeana.roarq.roIPNRadio ChișinăuTVR MoldovaMoldova9Spotmedia.roAgerPresArad24.roCaleaEuropeanăEuropunktAlbasatAxialTVEuropaLiberăCriticnational.roViaClujTVNOI.mdTransilvaniabusinessZiarul de IasiAstazi.roZiarulprofit.roLibertatea.roZiuanews.roHotNews.roZiarelive.roTVR MoldovaStiripesurse.roRadioChisinauIPN.mdPunct.newsPulsulGeostrategic.roe-politic.roEuropunkt.roGazeta-Afacerilor.roFinantare.roPloiesti.onlineEuropaLiberăSpotmedia.roBucovinaonline.roJurnaluldearges.robanatulazi.ro, s.a.

În speranța că vom beneficia de sprijinul Dumneavoastră și ca vom primi emailul de confirmare, Vă mulțumim și Vă rămânem la dispoziție pentru orice sugestie sau nevoie de clarificari.

Progresul programului ECIPES Iulie 2019 – Octombrie 2020.

Cu deosebit respect,

Calestru Iurie și Gabriel Mărgineanu, autorii programului ECIPES.

Best regards,

Calestru Iurie

Program director

Institute for Development

and Expertise of Project

Moldova, Chisinau

Mob +373 69 208313

www.idep.md