Participă la instruirea de educație financiară și poți deveni ambasador sau ambasadoare în cadrul Campaniei Naționale de Educație Financiară în localitatea ta!



Ești student, studentă, elev sau elevă în clasele liceale și vrei să te implici în promovarea educației financiare? Dacă DA, te încurajăm să devii ambasador al educației financiare în cadrul Campaniei Naționale de Educație Financiară iar implicarea ta va fi recunoscută și răsplătită!

Banca Națională a Moldovei în parteneriat Centrul Analitic Independent „Expert-Grup”, cu suportul Programului USAID Reforme Instituționale și Structurale în Moldova (MISRA), anunță selectarea  și instruirea tinerilor și tinerelor dornici să devină ambasadori și ambasadoare ai educației financiare și să-și ajute colegii să cunoască mai mult despre ce înseamnă mijloacele financiare, cum să gestioneze mai bine banii pe care îi are și cum să evite înșelăciunile sau riscurile. Activitatea se încadrează în Campania Naționale de Educație Financiară urmărește să pregătească tinerii pentru promovarea educației financiare. Suntem în căutarea unor persoane motivate, dornice să obțină cunoștințe teoretice și practice pentru înțelegerea principalelor produse și concepte financiare cum sunt: inflația, dobânda anuală efectivă, creditul de consum, leasing-ul financiar, asigurarea etc. După finalizarea instruirii, tinerii ambasadori vor obține abilitățile și cunoștințele necesare pentru promovarea continuă a educației financiare și vor avea la dispoziție toate instrumentele necesare, dar și mentorat din echipei Expert-Grup, pentru a ține o lecție de educație financiară pentru semeni lor.

Ce presupune instruirea ambasadorilor și ambasadoarelor?

Instruirea desfășurată de Centrul Analitic Independent „Expert-Grup” va avea loc la sediul Expert-Grup la începutul lunii martie (tentativ pe data de 1 martie în intervalul de timp 10:00-16:00). Cheltuielile de transport, pauza de cafea și prânzul vor fi asigurate. Limba de instruire va fi româna. Ulterior, participanții la instruire vor avea acces la echipa de proiect pentru a clarifica toate întrebările și neclaritățile apărute în procesul de pregătire a lecției de educație financiară în propria localitate. 

Instruirea preconizată își propune să contribuie la formarea ambasadorilor și ambasadoarelor de educație financiară pentru a accelera diseminarea în rândul tinerilor a cunoștințelor  de bază în domeniu. După finalizarea acestei activități, participanții vor primi distincția de „Ambasadori ai educației financiare” dacă își exprimă angajamentul de a preda o lecție de educație financiară la liceul sau universitatea la care învață (sau au învățat), în cadrul „Global Money Week”, care va avea loc în perioada 18 – 24 martie 2024.

Ce vei obține?

La nivel de cunoaștere și înțelegere:

  •  informații privind cadrul legislativ și instituțional aferent sistemului financiar;
  •  cunoștințe în vederea înțelegerii principalelor concepte financiare;
  •  competențe în utilizarea celor mai răspândite produse financiare.

La nivel de aplicare:

  • aptitudini de transpunere a cunoștințelor teoretice în situații practice;
  •  soluții în dezvoltarea unui comportament financiar responsabil;
  • argumente în alegerea celor mai optime unor produse financiare.

La nivel de instrumente:

  • setul de materiale informative și analitice;
  • prezentarea-ghid a lecției de educație financiară;
  • diploma de Ambasador a educației financiare semnate de Centrul Analitic Independent Expert-Grup și Banca Națională a Moldovei;
  • recunoștința și aprecierea colegilor;
  • un rucsac alături de alte materiale cu logo-ul Campaniei Naționale de Educație Financiară.

Cine este eligibil?

  • studenți și studente, elevi și eleve ai claselor liceale, interesați de promovarea educației financiare;
  • persoane cu abilități analitice și de vorbire în public.

Cum urmează să te înregistrezi și cum vei fi evaluat?

Cererea de aplicare vor fi evaluate în baza: 

  • rezultatelor academice;
  • activităților de voluntariat;
  • interesului și entuziasmului de a promova educația financiară.

📌Toate detaliile și formularul de înregistrare disponibile pe link: 👉 https://rb.gy/ib43s8 

Tinerii și tinerele vor expedia cererile de aplicare completând formularul de înregistrare până luni, 26 februarie 2024, ora 18:00.