Anunț de participare la proiectul “Democracy Debate Hub in Moldova”



“Democracy Debate Hub in Moldova” este un proiect adresat profesorilor din gimnazii și licee, lucrătorilor de tineret din centre de tineret și organizații non-guvernamentale din Republica Moldova, care vor fi instruiți și capacitați în crearea cluburilor de dezbateri în organizația / instituția în care activează.

Proiectul presupune instruirea specialiștilor din întreaga țară în arta dezbaterilor, ulterior, crearea noilor cluburi de dezbateri în diferite regiuni ale țării, participarea la competiții regionale și naționale, construind o nouă comunitate consolidată de dezbateri în Republica Moldova, având în spate practivile europene.


Etapele proiectului:

Etapa 1. nstruirea pentru coordonatorii Cluburile de Dezbateri Democratice: 26-31 octombrie 2023

Etapa 2. Perioada de creare a cluburilor de dezbateri: noiembrie - decembrie 2023

Etapa 3. Activitățile Cluburilor de Dezbateri Democratice: desfășurarea a cel puțin 3 activități pe lună

Etapa 4. Instruiri tematice (online) pentru tinerii beneficiari ai Cluburilor de dezbateri: 1 instruire pe lună (noiembrie, decembrie 2023, ianuarie 2024)

Etapa 5. 3 campionate regionale de dezbateri: 9 - 11 martie 2024

Etapa 6. Democracy Debate Camp și Campionat național de dezbateri: 7 - 11 mai 2024


Pentru a vă înregistra, urmați link-ul https://forms.gle/z3KM5dNc2Dxqbq5N9

Termen de aplicare: 8 octombrie 2023

 

Costuri:

Participanții selectați la proiect vor beneficia de instruire, hrană și cazare gratuită. De asemenea, vor fi acoperite și costurile pentru transport.

 

Date de contact:

Alexandra Isaicul, coordonatoare de proiect - 060963838

_____________________________________________________

Proiectul “Democracy Debate Hub in Moldova” este implementat de Institutul de Instruire în Dezvoltare „MilleniuM” în parteneriat cu Crossing Borders și susținut financiar de New Democracy Fund în scopul creării activităților regulate de dezbatere pentru tineri care îi vor ajuta să-și dezvolte gândirea critică, abilitățile de lideri și abilitățile de comunicare, să învețe și să discute despre valorile democratice și problemele legate de societate, drepturile omului și participarea activă.