Invităm echipele de tineri și tinere din localitățile raionului Ialoveni, la atelierul de scriere a proiectelor



BannerPartenerii Programului ,,Fondul pentru Tineri Ialoveni”: Consiliul Raional Ialoveni și Asociația Obștească ,,Eco-Răzeni” invită reprezentanții consiliilor locale ale tinerilor, ai consiliilor elevilor și ai grupurilor de inițiativă civică ale tinerilor, care au dorința de a scrie proiecte și de a le implementa în cadrul Rundei a XXVII – a de granturi mici pentru echipele de tineri și tinere, pentru a participa la atelierul de instruire ,,Scrierea proiectelor”, ce se va desfăşura în zilele: sâmbătă, 09 septembrie 2023 și sâmbătă, 16 septembrie 2023, orele 10:00 – 16:00, în sala mare de ședințe a Consiliului Raional Ialoveni, precum și vineri, 22 septembrie 2023, orele 17:00 – 19:00, în regim online, pe Platforma Zoom.

Începem Runda a XXVII – a de toamnă cu atelierul de instruire pentru echipele de tineri și tinere, privind elaborarea unui proiect conform matricii cadrului logic (identificarea problemei, definirea scopului, stabilirea obiectivelor, întocmirea planului de acțiuni și a bugetului, setarea rezultatelor scontate). Totodată, prin exerciții interactive, participanții vor învăța să lucreze în echipă, să comunice eficient și să inițieze relații de colaborare cu actorii din comunitate.

Menționăm că, persoanele instruite au șanse mai mari de a obține până la 15 mii lei pentru realizarea unui proiect de dezvoltare comunitară, sau un proiect de organizare a alegerilor participative pentru crearea / reconstituirea consiliului local al tinerilor, sau un proiect de consolidare a capacităților membrilor echipei consiliului elevilor și a membrilor echipei consiliului local al tinerilor.

Doritorii de a participa pentru a beneficia de această super oportunitate, este necesar să se înscrie în prealabil prin completarea și expedierea formularului de înregistrare https://forms.gle/psygv244FatFgxGBA până la data de 13 septembrie 2023. Detalii pe pagina web a programului: www.fondultinerilor.md .

Enumerăm aspectele importante pentru participanţii care se înregistrează la atelierul de instruire:
1. Cheltuielile de alimentare (pauze de ceai, prânz) vor fi asigurate de organizatori;
2. Un atelier cuprinde între 25 și 30 de tineri.

Contacte: Gurău Sergiu, director executiv, A. O. ,,Eco-Răzeni”, 079641243; Pletosu Victor, specialist principal în domeniul politicilor de tineret, 068230922.

Atelierul de instruire se realizează de către Asociația Obștească “Eco-Răzeni” în parteneriat cu Consiliul Raional Ialoveni și cu sprijinul Fundației Est-Europene din Moldova, din resursele Suediei.