Aplică la Youth Social Innovation Bootcamp



Youth Social Innovation Bootcamp: Produceți schimbarea în comunitatea voastră!

Apelul pentru Participare este acum deschis: APLICĂ AICI.

Ce este YSIB?

YSIB este o tabără-accelerator de 5 zile pentru tinerii din Moldova și din Ucraina, menită să dezvolte gândirea creativă, abilitățile de inovare socială și antreprenoriat. Programul este conceput să dezvolte capacitățile creative ale tinerilor din Moldova și Ucraina, cu scopul de a genera soluții comune pentru problemele existente în comunitățile lor.

Prin intermediul activităților interactive, învățării prin joc și a exercițiilor practice cu mentorii și formatorii YSIB, veți afla despre ce înseamnă Inovația Socială (IS) și cum poate aceasta rezolva problemele din comunitate; cum se scrie un proiect cu scop social; ce valoare adăugată aduce IS în UE și ce putem învăța de la țările europene; ce este antreprenoriatul social și cum poți dezvolta un start-up de impact. Bazat pe munca în echipă, Bootcamp-ul vă oferă șansa de a întâlni lideri de tineret din Moldova și Ucraina pentru ca împreună să generați soluții unice pentru problemele sociale actuale.

Cine poate aplica?

Dacă ai între 18 și 30 de ani, ești cetățean al Republicii Moldova sau al Ucrainei (locuind în prezent în Moldova) și ești curios să afli cum poți să contribui la dezvoltarea comunității tale, YSIB este pentru tine. Vom selecta 20 de participanți din Moldova și 20 din Ucraina pentru o experiență de învățare unică.

Când?

21 – 25 martie 2023

Unde?

Vadul lui Voda, Moldova

Limba de instruire: Rusă

Ce ți-am pregătit?

Bootcamp-ul presupune activități de instruire, ateliere creative, exerciții de prototipare, întâlniri cu antreprenori sociali și jocuri distractive, toate cu scopul de a sprijini dezvoltarea ideilor voastre de inovare socială ca mijloace de reducere a inegalităților și problemelor din societate.

Prin participarea la Bootcamp, ai ocazia să:

  • Întâlnești alți tineri activi din Moldova și Ucraina pentru a învăța de la egal la egal și a produce în echipă idei de impact,
  • Înțelegi conceptele de inovare socială, antreprenoriat și întreprindere socială și beneficiile acestora pentru tine și societate,
  • Dezvolți abilități de scriere a propriului proiect cu scop social, pentru a aplica la finanțare,
  • Afli mai multe despre cum poți utiliza instrumentele digitale, inteligența artificială, fintech și alte inovații pentru a crea produse sociale inedite în comunitate,
  • Generezi soluții unice pentru rezolvarea celor mai stringente provocări sociale,
  • Înveți să dezvolți idei și să lansezi un startup cu impact social,
  • Cunoști mai multe despre inovarea socială în Europa, valorile democratice în UE și conceptul de dezvoltare durabilă în Moldova și Ucraina.

Ce costuri sunt acoperite de YSIB

Vor fi acoperite toate costurile legate de participarea la activitățile Bootcamp-ului. Acestea includ transportul de la Chișinău la Vadul lui Vodă și înapoi, cazarea, mesele și materialele de instruire.

Cum aplici?

Completați acest FORMULAR DE APLICARE pentru a vă asigura participarea. Nu uitați să vă invitați prietenii să se alăture aventurii.

Acceptăm aplicațiile până pe 16 martie. Întrucât numărul de participanți este limitat, grăbiți-vă să vă asigurați locul!

Criteriile de selecție și alte detalii AICI.

Ideea ta poate fi sămânța rezolvării unei probleme din comunitate!

Youth Social Innovation BOOTCAMP este o activitate organizată în cadrul proiectelor: 1. „Youth Social Innovation towards a Sustainable Ukraine”, implementat de Platforma Națională a Femeilor din Moldova în parteneriat cu Organizația de Tineret „Noua Generație Europeană”, cu sprijinul financiar al Uniunii Europene și al Black Sea Trust for Regional Cooperation; și 2. #EU4Youth - Social Innovation impact- a strategic partnership!”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat în parteneriat cu Fundația “Alături de Voi” România. 

Articol adaugat de: Office PNFM