Instruire privind prestarea serviciului de angajare asistată



Centrul pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități (CDPD), anunță concursul de selectarea a 5 ONG-uri, interesate să participe la instruirea despre prestarea serviciului de angajare asistată, prevederile legislative ce vizează angajarea persoanelor cu dizabilități, precum și adaptarea locurilor de muncă pentru acestea.

Aceste instruiri vor cuprinde următoarele teme:

  • Orientare profesională a persoanelor cu dizabilități;
  • Metodologia serviciului de angajare asistată;
  • Metodologia de colaborare cu patronii pre și post angajare;
  • Comunicarea cu părinții persoanelor cu dizabilități;
  • Cerințele pentru contractare de ANOFM;
  • Subvențiile prevăzute în Legea 105 și alte facilități fiscale pentru angajatori.

După finalizarea instruirii, ONG-urile vor beneficia de mentorat în dezvoltarea serviciului de angajare asistată în localitatea unde își desfășoară activitatea.

Cine poate aplica?

Orice ONG care este cointeresat în prestarea de servicii de angajarea asistată pentru grupul social vulnerabili și persoane cu dizabilități.


Cum puteți aplica?

 Vă rugăm să completați formularul de mai jos

https://forms.gle/bi8zvqFRTsbuSw1p7

Acest curs de instruire are loc în cadrul proiectului: ”Împreună dezvoltăm servicii de angajare inclusivă a persoanelor cu dizabilități în mun. Chișinău și raionul Criuleni”, care este implementat de Centrul pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități împreună cu AO ”Sunshine” și AO ”Fiecare contribuie pentru schimbare”. Acțiunile consorțiului celor trei ONG-uri sunt o componentă a proiectului lărgit „Societatea civilă contribuie la dezvoltarea economică incluzivă și durabilă a țării”, care este finanțat de Uniunea Europeană și cofinanțat de Suedia, implementat de Fundația Est-Europeană în parteneriat cu Asociația Businessului European și Centrul Contact.

Articol adaugat de: Iuliana Bulicanu