CPR Moldova te „instigă la democrație”! Ediția II a programului



CPR logo black full

 

„Instigare la democrație” este un program online și offline de învățare a metodelor și instrumentelor de acțiune democratică. Timp de 4 luni vom trece prin câteva module de instruire și ateliere practice, pentru ca, în final, să poți implementa cu ghidarea unui/ei mentor/e propria inițiativă în localitatea ta.

Dacă ești activist/ă civic/ă, membru/ă a unei asociații obștești sau inițiative comunitare sau, pur și simplu, vrei să contribui la îmbunătățirea comunității tale, să participi la luarea deciziilor și să știi să-ți protejezi drepturile – aplică la programul nostru.

Află mai multe despre ediția precedentă a programului și inițiativele civice ale participanților pe democratie.cpr.md.

 

Unde și când?

Programul se va desfășura în format mixt online și offline, în perioada septembrie – iunie 2022.

Introduceti descrierea imaginii

 

Despre ce e programul?

Introduceti descrierea imaginii

Împreună cu instructorii/oarele și mentorii/ele „Instigare la democrație” vei învăța să utilizezi instrumentarul unui/ei cetățean/e activ/e – drepturile și libertățile pe care le ai, instrumentele legale și practice prin care poți face o schimbare.

Vei învăța și exersa cum să faci o echipă, cum să cooperezi cu autoritățile pentru rezolvarea problemelor, dar și cum să acționezi când autoritățile nu sunt cooperante.

În rezultatul programului:

– Cum să comunici cu Primăria folosind instrumente variate ca solicitările de informație, consultările publice sau petițiile;
– Cum să mobilizezi comunitatea în jurul unei probleme și să creezi o echipă;
– Cum să elaborezi și implementezi campanii de comunicare – online și offline, inclusiv folosind instrumente digitale de implicare civică;
– Cum să dezvolți un proiect și să comunici cu partenerii;
– Cum să faci fundraising și crowdfunding;
– Și alte cunoștințe, în funcție de necesitățile participanților/elor.

 

Mai mult, vom vorbi și despre cum să te mobilizezi și să-i mobilizezi pe alții în timp de criză, cum să ajuți pe cei care au nevoie de asistență și să contribui la o societate rezistentă la șocuri și schimbări neașteptate.

Programul e împărțit în două etape – una în care vor avea loc sesiunile de instruire și atelierele și alta, practică, în care echipele participanților, împreună cu un/o mentor/ă, vor implementa inițiative civice selectate în comunitățile lor.

 

Vezi detalii și aplică la program pe cpr.md până pe 9 septembrie: https://cpr.md/cpr-moldova-te-instiga-la-democratie-editia-2/

 

***

Activitățile sunt implementate de către Centrul de Politici și Reforme (CPR) și Democracy Reporting International în cadrul proiectului Democracy Programme “Instigation to Democracy”, ediția a II-a, finanțat de Ministerul Federal al Afacerilor Externe al Germaniei Auswärtiges Amt

#CivilSocietyCooperation