Instruire în domeniul bunei guvernări



Proiectul „Parteneriate pentru liderismul femeilor și bună guvernare”, implementat de AO „Institutum Virtutes Civilis” (IVC) în parteneriat cu Fundația „Friedrich Ebert” Moldova, cu suportul financiar al Uniunii Europene și al Fundației „Friedrich Ebert” invită organizațiile societății civile să participe în Programul de consolidare a capacităților actorilor societății civile din Republica Moldova pentru implicarea lor în procesele de guvernare și de schimbare în bine a comunităților din care fac parte.

Proiectul oferă posibilitatea organizațiilor societății civile (OSC), grupurilor de acțiune locală (GAL) și grupurilor de inițiativă locală (GIL) să-și dezvolte capacitățile în domeniul monitorizării cheltuirii banilor publici în comunitatea lor, să contribuie la sporirea transparenței procesului decizional în comunitate precum și să dezvolte activități de informare a cetățenilor și încurajare a cetățeniei active.

Propunem organizațiilor societății civile, grupurilor de inițiativă locală și grupurilor pentru acțiune locală următoarele oportunități:

  • Dezvoltarea capacităților OSC-urilor pentru a participa în procesele ce asigură buna guvernare, cum ar fi transparența decizională, elaborarea participativă a politicilor publice, anticorupție, integritatea APL și monitorizarea achizițiilor publice;
  • Dezvoltarea abilităților participanților privind instrumentele/ tehnicile de implicare a cetățenilor în procesele de guvernare locală;
  • Participanții cu cele mai bune performanțe vor beneficia de suport în organizarea a 4 ateliere privind buna guvernare în cele patru raioane partenere ale proiectului (Ialoveni, Rezina, Telenești, Strășeni), în cadrul cărora participanții vor elabora planuri de acțiune privind implicarea în procesele de guvernare în comunitățile din care fac parte. 

Sesiunile de instruire vor avea loc în noiembrie 2021. Atelierele pentru cetățeni privind buna guvernare vor fi desfășurate în perioada decembrie 2021-februarie 2022. Costurile de  instruire vor fi  asigurate de către organizatori.

Organizațiile societății civile, Grupurile de inițiativă locală și Grupurile de acțiune Locală care doresc să aibă acces la oportunitățile mai sus menționate sunt încurajate să completeze formularul de participare accesând linkul sau descărcând formularul AICI și să-l expedieze la adresa ivc.euproject@gmail.com cu tema mesajului ”Formular aplicare_Program Bună guvernare”. 

Termenul limită pentru transmiterea formularului este data de 30 septembrie 2021. 

Pentru detalii suplimentare ne puteți contacta la tel: 078004424.

Toate instruirile vor include și o componentă practică. Participanții selectați vor fi informați privind instruirile și activitățile care urmează să fie desfășurate în cadrul proiectului.