Termen extins: Concurs pentru Academia de Liderism „Femeile pentru buna guvernare”



Asociația Obștească „Institutum Virtutes Civilis” (IVC) și Fundația „Friedrich Ebert” Moldova anunță lansarea Academiei de Liderism „Femeile pentru buna guvernare”. Academia este realizată în cadrul proiectului „Parteneriate pentru liderismul femeilor și bună guvernare”, implementat de Fundația „Friedrich Ebert” Moldova și AO „Institutum Virtutes Civilis” cu suportul financiar al Uniunii Europene și Fundației „Friedrich Ebert”.

Scopul Academiei:

Consolidarea capacităților femeilor și fetelor în vederea motivării lor de a participa activ la procesele decizionale, inclusiv de a se înscrie în cursa electorală pentru alegerile locale/ parlamentare.

Academia de Liderism „Femeile pentru buna guvernare” propune un program complex de susținere și abilitare a femeilor interesate de a se implica activ în procesele decizionale și în viața politică din Republica Moldova. În cadrul Academiei care se va desfășura în perioada septembrie 2021 – iulie 2022, 110 femei din diferite regiuni ale Republicii Moldova vor beneficia de sesiuni de instruire și mentorat pe următoarele dimensiuni: liderism; comunicare publică; dezvoltare personală; dezvoltarea unei campanii.

În cadrul sesiunilor de instruire vor fi organizate întâlniri informale, discuții cu personalități distinse și activități de networking. Programul va fi facilitat de experți naționali, cu o valoroasă experiență profesională și cunoștințe în domeniile menționate. Fiecare participantă va beneficia de cel puțin 3 instruiri și sesiuni de mentorat.

Activitățile vor fi desfășurate în Chișinău (inclusiv suburbii) și în raioane. Organizatorii vor asigura măsuri de protecție privind COVID-19, oferind participantelor un mediu sigur și protejat pe toată perioada desfășurării activităților. În funcție de evoluția situației epidemiologice, organizatorii vor ajusta formatul activităților.

Cheltuielile de instruire vor fi asigurate de către organizatori. Pentru informații suplimentare, ne puteți contacta la numărul de telefon: (+373) 69833125 sau la adresa de email ivc.euproject@gmail.com

Prima instruire în cadrul proiectului este planificată pentru luna octombrie 2021.

Vă îndemnăm să completați formularul de participare accesând linkul sau expediați formularul (poate fi descărcat AICI) completat prin e-mail la adresa ivc.euproject@gmail.com până pe 19 septembrie 2021.

Doar candidatele selectate vor fi contactate.