Ești masterand sau tânăr angajat și vrei să pui umărul la lupta împotriva corupției? Participă la „Cursul Academic Anticorupție și Buna Guvernare”

Pentru a spori capacitatea tinerilor profesioniști de a înțelege și a utiliza în practică principiile luptei anticorupție și a bunei guvernări, Centrul Analitic Independent „Expert-Grup”, în colaborare cu Centrul Național Anticorupție (CNA) și Academia de Studii Economice (ASEM), cu suportul financiar al Fundației pentru o Societate Deschisă și Fundației Soros Moldova, lansează cea de-a doua ediție a „Cursului Academic Anticorupție și Buna Guvernare”. 

Cursul este destinat studenților din cilcul II al instituțiilor de învățământ superior și următoarelor categorii de profesioniști:

- funcționari publici;

- tineri profesioniști din sectorul financiar;

- membri ai board-urilor companiilor de stat;

- jurnaliști / activiști civici.

Instruirile se vor desfășura în cadrul Școlii ASEM de formare continuă, iar calificarea pe care o vor obține participanții este echivalentă unui curs de perfecționare. 

Cursul este structurat în patru module: 

1. „Buna guvernare și politicile anticorupție în sistemul financiar”, instructor – Dumitru Pîntea, director de program „Mediu de afaceri și IMM”, Centrul Analitic Independent „Expert-Grup”;

2. „Politici de bună guvernare și anticorupție în companiile de stat și implicațiile privatizărilor”, instructor – Stas Madan, economist superior afiliat programului „Mediu de Afaceri și IMM”, Centrul Analitic Independent „Expert-Grup”;

3. „Transparența bugetară, precondiție a prevenirii corupției în sectorul public”, instructor – Dumitru Budianschi, expert în finanțe publice; 

4. „Anticorupția și integritatea în domeniul public și privat”, instructor – Ion Pruteanu, șef, Direcția educație anticorupție, Centrul Național Anticorupție (CNA).

Instruirile vor dura în perioada septembrie – decembrie 2021. Absolvenții cursului vor primi diplome contrasemnate de către toți partenerii proiectului: „Expert-Grup”, CNA, ASEM.

Dacă vrei să fii printre absolvenții „Cursului Anticorupție și Buna Guvernare” 2021, completeză formularul de înregistrare până pe data de 20 august (inclusiv). Participanții selectați vor fi anunțați pe email până pe data de 6 septembrie 2021. 

Pentru mai multe informații, accesați modulul „Cursul Anticorupție și Buna Guvernare” 2021 de pe site-ul www.expert-grup.org.