Instruire pe tema achizițiilor publice: Apel de participare pentru cetățeni și cetățene din raioanele Șoldănești și Rezina



Asociația Obștească Comunități Active pentru Democrație Participativă organizează, pentru cetățeni și cetățene active din raioanele Șoldănești și Rezina o serie de 3 instruiri pe tema transparența administrației publice și a achizițiilor publice la nivel local.

Instruirile se vor desfășura în luna iunie, în format de întîlnire fizică și on-line.

Aceste instruiri îi vor ajuta pe participanți și participante să înțeleagă mai bine procesul bugetar local, felul în care autoritățile planifică și cheltuie banii publici din localitate, modurile în care cetățenii și grupurile de cetățeni din localități pot participa și influența procesul decizional local.

Instruirile vor aborda următoarele domenii:

  • transparență decizională (norme și legi privind accesul la informație, transparență).
  • achiziții publice (tipuri de achiziții, planificarea și monitorizarea achizițiilor la nivel local).
  • buget local (procesul bugetar local

La sfîrșitul proiectului participanții/participantele vor efectua monitorizarea achizițiilor publice, a transparenței decizionale și a bugetului local în localitățile lor.
Instruirile se vor desfășura în limba română.
Cetățenii/cetățenele care doresc să participe la instruiri sînt rugați să trimită un mesaj de intenție la adresa electronică: info@cadp.md

Înregistrările sunt acceptate până la data de 3 iunie 2021.

Detalii proiect: http://activi.cadp.md/

Notă: În funcție de evoluția situației pandemice din țară, Asociația va revizui formatul instruirilor.

AO CADP este o organizație non-profit, ce are misiunea de a facilita participarea cetățenilor în procesul decizional la nivel local și central.
AO Comunități Active pentru Democrație Participativă este beneficiara Programului de granturi locale al Uniunii Europene și implementează proiectul ”Universitatea Populară a Cetățenilor Activi” în raioanele Șoldănești și Rezina.   
Programul de granturi locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). 

În Regiunea de Dezvoltare Centru, partenerii de implementare a proiectului sunt Asociația pentru Guvernare Eficientă și Responsabilă AGER și AO ADR “Habitat”.

Articol adaugat de: AO Comunități Active