Devino "europarlamentar" pentru câteva zile în cadrul Simulării Parlamentului EuropeanSocietatea Studenților Europeniști desfășoară, în perioada 11-16 mai, Simularea Parlamentului European, aflat la a XII-a ediție în acest an. Scopul acestuia este atragerea de tineri dornici să soluționeze problemele societății cotidiene, mai ales a celor care se reflectă în sfera politicului. Proiectul se axează pe înțelegerea complexității procesului decizional în cadrul Parlamentului European.

Participanții își vor antrenea abilitățile de Public Speaking și de Leadership în cadrul ședințelor de partide, de comisii și a ședințelor plenare. În acest an, SimPE se va desfășura în mediul online, fiind o provocare pentru toți cei implicați. Partciparea se va realiza prin intermediul platformei de videoconferință ZOOM, iar dat fiind faptul contextului pandemic, aceasta va fi gratuită. Interesul față de viitorul Europei în contextul actual a determinat alegerea temei din acest an, Gestionarea crizelor și solidaritatea în spațiul european.Participanții vor lucra pe baza rezoluțiilor, vor propune amendamente și vor dezbate ca în Parlamentul European, aceștia urmând să fie împărțiți pe grupuri politice, partide și țări.

Este ocazia perfectă pentru acumularea de noi informații cu privire la modul de funcționare și structura Parlamentului European. SSE Cluj își propune promovarea valorilor și identității europene în rândul tinerilor. Perioada înscrierilor a început încă de pe 16 aprilie şi continuă până joi, 6 mai.

Cei interesaţi se pot înscrie accesând acest link.

Mai multe detalii puteţi găsi pe pagina de Facebook a proiectului, pe pagina organizaţiei sau pe site-ul acesteia.

Author: Ana-Maria Vatamaniuc


Articolele publicate din 1 iunie 2020 nu au fost supuse verificarilor

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet