Consiliul raional Ialoveni în colaborare cu A.O. „Eco-Răzeni” anunță lansarea rundei a XXVIII-a de granturi mici pentru tineri



BannerPartenerii Programului „Fondul pentru tineri Ialoveni”: Consiliul raional Ialoveni și Asociația Obștească „Eco-Răzeni” anunță lansarea rundei a XXVIII-a de granturi mici pentru echipele de tineri și tinere, care se implică, în mod voluntar, în proiecte de dezvoltare a comunității în care locuiesc.

Programul de granturi mici este destinat grupurilor de inițiativă civică, Consiliilor elevilor și Consiliilor locale de tineret, pentru a le spori șansele de afirmare și de participare activă la viața comunității, oferindu-le suportul financiar prin intermediul concursului de proiecte. Valoarea maximă a unui grant nu va depăși suma de 15 000 de lei.

Fiecare echipă trebuie să completeze formularul de aplicare și să-l expedieze până la 25 februarie 2024 la adresa de e-mail: pgm@fondultinerilor.md. Echipa de tineri și tinere poate scrie și expedia unul sau mai multe proiecte. La justificarea proiectului echipa va descrie într-un filmuleț de maxim 3 minute, problema pe care proiectul o abordează și necesitatea realizării acestui proiect. Termenul limită de depunere a proiectelor – 25 februarie 2024.

Selectarea proiectelor depuse la concurs va avea loc după interviurile cu aplicanții ce vor fi desfășurate în zilele de 28 și 29 februarie 2024 și procedura de vot online, care se va desfășura în perioada 1 – 5 martie 2024.

Perioada de implementare a proiectelor este 13 martie – 25 iunie 2024. Mai multe informații despre concursul de proiecte (calendarul rundei, tipuri de activități și cheltuieli eligibile) pot fi găsite în Ghidul solicitantului de finanțare, disponibil spre consultare pe paginile web: www.il.md și www.fondultinerilor.md.

Programul raional „Fondul pentru Tineri Ialoveni” este coordonat de Asociaţia Obştească „Eco-Răzeni” în parteneriat cu Consiliul raional Ialoveni şi realizat cu suportul IM Swedish Development Partner și al Fundaţiei Est-Europene, din resursele acordate de Suedia.